Το Ισραήλ αποκάλυψε ένα επικίνδυνο όπλο που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και της Αιγύπτου



Το περιοδικό «Israel Defense» αποκάλυψε ότι η Αίγυπτος και η Τουρκία διαθέτουν το νοτιοκορεατικό αυτοκινούμενο οβιδοβόλο K9 Thunder  των 155 mm, που είναι  ικανό να εκτοξεύσει μια ομάδα 50 βλημάτων υψηλής έκρηξης και κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας.

Το περιοδικό πρόσθεσε ότι το οβιδοβόλο διαθέτει σύστημα αυτόματης φόρτωσης και είναι ικανό να εκτοξεύει με ταχύτητα έως και 10 βολές ανά λεπτό για μέγιστο βεληνεκές 40 km.

Το ισραηλινό στρατιωτικό περιοδικό σημειώνει ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία «Hanwa» είχε προμηθεύσει αυτό το όπλο  εκτός από την Τουρκία και Αίγυπτο, σε πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Φινλανδία και την Ινδία.

Επισημάινει, ακόμη, ότι τα εσθονικά μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει ότι στα μέσα Ιανουαρίου, ο Εσθονός διευθυντής στρατιωτικών προμηθειών είχε υπογράψει σύμβαση αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 12 επιπλέον οβιδοβόλων K-9 Thunder των 155 χλστ., κατασκευής Hanwha όπως αυτά της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Το πυροβόλο K-9 Thunder έχει βεληνεκές από 40 έως 56 km και έχει την ικανότητα να αντέχει τις επιπτώσεις των σφαιρών βαρέως πυροβολικού, χάρη στο πάχος της θωράκισής του που είναι περίπου 19 mm.