Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχονται πλέον στην Τουρκία – Η Ελλάδα το πάνω χέρι στο Αιγαίο



Τα ελληνοτουρκικά θέματα συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, με την Τουρκία να συνεχίζει το μπαράζ προκλήσεων τη στιγμή που γνωρίζει πως η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει πλέον να μαρτυρούν την αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο.

Μετά την ενίσχυση της Ελλάδας με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τα εμπόδια που μπαίνουν στη γειτονική χώρα, η χώρα μας είναι αυτή που φαντάζει πιο δυνατή.

Κάτι τέτοιο αναφέρει άλλωστε και ο πολιτικός αναλυτής της Hurriyet, Σεντάν Εργκίν, σημειώνοντας πως τα ελληνικά Rafale και τα F-16 Viper προκαλούν ανησυχία στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο Εργκίν αναφέρει στο άρθρο του πως η ισορροπία δυνάμεων Τουρκίας-Ελλάδας στο Αιγαίο έχει αλλάξει άρδην μετά την απόκτηση των Rafale αλλά και τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16.

Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την Τουρκία που δείχνει ανήμπορη να γεφυρώσει και να καλύψει αυτή τη διαφορά που έχει δημιουργηθεί σε επίπεδο δυναμικής ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μάλιστα, σε κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές οι Τούρκοι αναλυτές, μιλούν για εξοπλισμό που φέρεται να ετοιμάζεται να αγοράσει η Ελλάδα στο μέλλον, ο οποίος και θα την κάνει πανίσχυρη.

Οι τούρκοι δεν μένουν εκεί όμως καθώς μιλούν και με αριθμούς, αναλύοντας ακόμη και το κόστος ενός νέου εξοπλιστικού προγράμματος.