Τούρκος αναλυτής: Τα ελληνικά υποβρύχια μπορούν να βυθίσουν το αεροπλανοφόρο μαςΤρέμει τα ελληνικά υποβρύχια ο τούρκος απόστρατος και αναλυτής Ερντογάν Καρακούς, και γι' αυτό ζητά να προστατευτεί κατάλληλα το αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, το οποίο, όπως ο ίδιος λέει, δεν είναι και... αεροπλανοφόρο.

Τις τελευταίες απειλές της Τουρκίας, με αιχμή του δόρατος το αεροπλανοφόρο Anadolu (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο του YouTube), βύθισε… ο γνωστός τούρκος απόστρατος και αναλυτής Ερντογάν Καρακούς (δεξιά επάνω στην κεντρική φωτογραφία, από βίντεο του YouTube).

«Δεν είναι αεροπλανοφόρο»
Στο βίντεο που ακολουθεί από συζήτηση στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNTURK, ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων:

«Δεν πρόκειται για αεροπλανοφόρο. Κι’ επειδή δεν είναι αεροπλανοφόρο, καθώς επιβάλλεται να προστατευτεί, πρέπει οπωσδήποτε να προστατευτεί σε περιοχή όπου θα είναι σαφής η αεροπορική δύναμη της Τουρκίας».

Και συνεχίζει, εξηγώντας τον λόγο: «Αν με ρωτούσατε, το πιο κατάλληλο μέρος γι’ αυτό είναι το Τάσουτζου (σ.σ.: στη νότια Τουρκία, κοντά στην Αττάλεια). Διότι υπάρχει στα ελληνικά ΜΜΕ η δήλωση δύο ελλήνων στρατηγών: “Ενα τόσο μεγάλο πλοίο εμείς θα το τορπιλίσουμε”. Αυτό είναι που είπαν».

Μακριά από… τα υποβρύχια
Οπως μεταδίδουν τα tourkikanea.gr, σε άλλο σημείο της συζήτησης ο τούρκος αναλυτής αναφέρει για το ίδιο θέμα: «Πραγματικά πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό το πλοίο να προστατευτεί σε τοποθεσία μακριά από τις περιοχές όπου χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα τα υποβρύχια. Και κατά τη γνώμη μου, η σωστή περιοχή είναι το Τάσουτζου ή να γίνει ένα νέο λιμάνι στα νότια του Γκαζίπασα (σ.σ.: περιοχή και αυτή στη νότια Τουρκία, κοντά στην Αττάλεια)».

«Να τρομοκρατήσουμε»
Προφανώς, ο κ. Καρακούς δεν συμμερίζεται με τόσο φανατισμό τις απειλές του Τζοσκούν Μπασμπούγ, τούρκου απόστρατου συνταγματάρχη, που χθες Τρίτη ζήτησε «Να τρομοκρατήσουμε και να προειδοποιήσουμε την Ελλάδα», με την αποστολή του αεροπλανοφόρου TCG Anadolu στ’ ανοιχτά της Κρήτης.

ΠΗΓΗ:in.gr