Η Νότια Κορέα την πάτησε με τα drone και δείχνει το δρομο στην Ελλάδα για να μην πάθει το ίδιο με την Τουρκία



Ελληνοτουρκικά: Η Νότια Κορέα την πάτησε με τα drone της Βόρειας Κορέας και δείχνει το δρομο στην Ελλάδα για να μην πάθει το ίδιο με την Τουρκία.

Η Νότια Κορέα βάδισε τον δρόμο της Ελλάδας και τώρα τρέχει και δεν… φτάνει.

Η Σεουλ αποφάσισε να ξοδέψει πολλά δισ. δολάρια για την αναβάθμιση του Πολεμικου Ναυτικού και της Πολεμικής της Αεροπορίας, όμως τώρα αντιλαμβάνεται πως έκανε ένα τρομερό λάθος.

Η Νότια Κορέα απέφυγε να θωρακιστεί απέναντι σε drone απειλές, με αποτέλεσμα τον Δεκεμέβριο τα βορειοκορεάτικα drone να κάνουν… βόλτες στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας.

Μάλιστα οι Νοτιοκορεάτες απέτυχαν να τα αντιμετωπίσουν επιτυχώς, με τους ίδιους πάντως να αναφέρουν πως δεν κινδύνεψαν κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσης της χώρας.

Το… μάθημα της Νότιας Κορέας έγινε μάθημα και πλέον, το ΓΕΕΘΑ της Νοτιας Κορέας πήρε την απόφαση να επεκτείνει τον αμυντικό προϋπολογισμό για επιπλέον 440 εκατ. δολάρια, ώστε να αγοράσει όπλα λέιζερ και συστήματα jamming για την καταστροφή των drone.

Το στοίχημα για τη Νότια Κορέα είναι να αναπτύξει η ίδια την αντι – drone τεχνολογία καθώς η Βορεια Κορέα με την βοήθεια της Κίνας και το Ιράν έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου.

Λέτε να… μάθουμε από το πάθημα τον Νοτιοκορεατών ή… μπα.

geostratigika.gr