F-35: Με δολοφονικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου θα τα πάρει η Ελλάδα – Θα είναι τα πιο προηγμένα στον κόσμο



F-35: Με δολοφονικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου θα τα πάρει η Ελλάδα καθώς θα είναι τα πιο προηγμένα TR-3.

Ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Γκρέγκορι Ούλμερ, ήταν συγκεκριμένος όσο δεν… γίνεται στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Lockheed Martin Aeronautics ότι βλέπει ένα ελληνικό F-35 θα μπορούν να το «βλέπουν» και τα υπόλοιπα, πράγμα «τρομερά αποτελεσματικό όπως ανέφερε «σε ένα νησιωτικό περιβάλλον».

Ο Γκρέγκορι Ούλμερ τόνισε ότι η έκδοση «που θα αποκτήσει η Ελλάδα είναι αυτή που αποκαλούμε TR-3 και θα διαθέτει λογισμικό Bloc 4».

«Θα δείτε βελτιωμένες επικοινωνίες, βελτιωμένο ραντάρ, σύντηξη δεδομένων, καλύτερο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου», υπογράμμισε.

To νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου των ελληνικών F-35 θα μπορεί να ανιχνεύσει και να μπλοκάρει τα τουρκικά ραντάρ ενώ σημαντικό είναι πως θα αχριστεύει πυραύλους κατευθυνόμενους από ραντάρ και άλλες ηλεκτρονικές απειλές.

Η AN/ASQ-239 είναι η σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου των F-35 επόμενης γενιάς και παρέχει επιθετικές και αμυντικές επιλογές για τον πιλότο και το αεροσκάφος ώστε να αντιμετωπίσουν τρέχουσες ή αναδυόμενες απειλές.

«Η προηγμένη τεχνολογία του βελτιστοποιεί την επίγνωση της κατάστασης ενώ βοηθά στον εντοπισμό, την παρακολούθηση, την ανάλυση και την απόκριση σε απειλές. Τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και οι αισθητήρες παρέχουν σε πραγματικό χρόνο, προβολή 360º του χώρου μάχης, μεγιστοποιώντας το εύρος ανίχνευσης και δίνοντας στους πιλότους επιλογές αποφυγής, εμπλοκής, αντίμετρου και παρεμβολής», τονίζεται από την BAE SYSTEMS.

Να σημειωθεί πως τα τα F-35A TR3 είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και δεν τα έχει καμία χώρα ακόμα.