Πύραυλοι Patriot σε ελληνικές φρεγάτες – Και όμως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας



Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι Patriot σε ελληνικές φρεγάτες πλέον δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

«Η εκτόξευση πυραύλων PAC-3 MSE από το σύστημα κάθετης εκτόξευσης Mk 41 ανοίγει νέες ευκαιρίες στη θάλασσα και στην ξηρά», τονίζει το thedrive.com για την πιθανή προσθήκη αυτού του πυραύλου στο οπλοστάσιο δεκάδων σημερινών και μελλοντικών πολεμικών πλοίων σε υπηρεσία σε όλο τον κόσμο.

Ένας πύραυλος PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) σε κυψέλη Mk 41 Vertical Launch System (VLS) που εμφανίστηκε στο Surface Navy Association, άνοιξε την συζήτηση την ώρα που ακόμα η Lockheed Martin δεν έχει κάνει σχετική δήλωση.

Ο PAC-3 MSE εισήχθη σε πλήρη παραγωγή για τον αμερικανικό στρατό και άλλους πελάτες το 2018, είναι ο πιο πρόσφατος πύραυλος της οικογένειας Patriot. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον αεροσκαφών, πυραύλων κρουζ και ορισμένων βαλλιστικών πυραύλων χαμηλότερης βαθμίδας.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους τύπους Patriot, όλες οι εκδόσεις του PAC-3 είναι μικρότερα, τα λεγόμενα hit-to-kill όπλα που καταστρέφουν τους στόχους τους προσκρούοντάς τους, αντί με μια εκρηκτική κεφαλή κάποιου είδους.

Θα μπορούσε λέτε να δούμε Patriot σε ελληνικές φρεγάτες στο μέλλον;