Ρώσοι: Θα δώσουν Rafale και στην Ουκρανία ή F-16



Ρώσοι: Θα δώσουν Rafale και στην Ουκρανία ή F-16, υποστήριξε ο αρχηγός της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ιγκνάτ.

Σύμφωνα με τον Ιγκνάτ, η Δύση αποφάσισε να προμηθεύσει στο κοντινό μέλλον το Κίεβο με έναν συγκεκριμένο τύπο δυτικών μαχητικών.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως πλέον το ερώτημα αφορά στον αριθμό των συγκεκριμένων μαχητικών, τα οποία ο ίδιος δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρακτορείου Avia.pro, τα δυτικά μαχητικά που θα δωθούν στην Ουκρανία θα είναι ή F-16, τα οποία προηγουμένως ήθελε να μεταφέρει στο Κίεβο η Ολλανδία ή ακόμα και τα γαλλικά Rafale σαν και αυτά που πήρε από τους Γαλλους η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι στηρίζουν πολλά στο Bayraktar KIZILELMA το οποίο υποστηρίζουν οτι θα φέρει «επανάσταση στο πεδίο της μάχης με την ικανότητα προσγείωσης και απογείωσης, ειδικά για πλοία με σύντομους διαδρόμους».

Το Bayraktar KIZILELMA θα διαθέτει τη δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης σε πλοία μικρού διαδρόμου, όπως το πλοίο TCG Anadolu, το οποίο έχει κατασκευάσει η Τουρκία και διεξάγει επί του παρόντος δοκιμές.

Bayraktar: Ετοιμάζουν γρήγορα το KIZILELMA οι Τούρκοι

Μάλιστα οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως αυτή τη δυνατότητα θα δώσει στα KIZILELMA και το Anadolu την δυνατότητα να αναλάβουν «στρατηγικό ρόλο στην προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας».