Εφάπαξ επίδομα: Πώς θα μοιραστούν τα 280 εκατ.€ σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχουςΣήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας θα κάνουν εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Το συνολικό κυβερνητικό πακέτο μέτρων αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ

Εφάπαξ επίδομα από 200 έως και 300 ευρώ θα λάβουν τον Μάρτιο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, καθώς η προσωπική διαφορά τούς στέρησε τις αυξήσεις 7,75% που έλαβαν τον Ιανουάριο 1,7 εκατομμύρια πολίτες.

Το δημοσιονομικό περιθώριο δίνει τη δυνατότητα στο Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις λίγο πριν τις εκλογές.

«Αν υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα με χαμηλές συντάξεις οι οποίοι λόγω προσωπικής διαφοράς δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης τιμών, αυτούς τους ανθρώπους οφείλει η Πολιτεία να τους στηρίξει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας το μέτρο.

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλλουν καμία αίτηση. Τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στον λογαριασμό τους.

Αύριο Τετάρτη, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα κάνουν εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν/ έχουν προσωπική διαφορά και δεν πήραν καθόλου αύξηση, ή πήραν μικρή αύξηση σβήνοντας την προσωπική διαφορά, θα πάρουν τις αυξήσεις, εφόσον η κύρια σύνταξή τους δεν ξεπερνά τα 1.600 ευρώ τόνισε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Έλενα Λάσκαρη.

Πώς θα μοιραστούν τα 280 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους (ανά κατηγορία δικαιούχων)

•300 ευρώ επίδομα για συντάξιμες αποδοχές έως 800 ευρώ

•250 ευρώ για συντάξεις που κυμαίνονται από 801 έως 1.100 ευρώ

•200 ευρώ για συνταξιούχους έως 1.101 έως 1.600 ευρώ

Πηγή: skai.gr