Μητσοτάκης: Με νέο μισθολόγιο επιβραβεύει τις ΕΔ ενόψει της επόμενης 4ετίας



«Με νέο μισθολόγιο ο Μητσοτάκης επιβραβεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις». Αυτός είναι ένας από τους πρωτοσέλιδους τίτλους της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», η οποία επανακυκλοφορεί από τον Δημοσιογραφικό όμιλο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Σε ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου (mourelatos.sp@gmail.com), γίνεται αναφορά στις προθέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ανακοινώσει ο ίδιος σήμερα από το βήμα της Βουλής, νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των άοκνων προσπαθειών των ανδρών και γυναικών και των τριών κλάδων των ΕΔ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Δηλωτική της ξεκάθαρης επιδίωξης του Μεγάρου Μαξίμου να μην ανασταλεί η παραγωγή του κυβερνητικού έργου λόγω της εκλογικής αναμονής είναι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρέμβει το μεσημέρι στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων», που μεταξύ άλλων διευθετεί και μισθολογικά θέματα των στελεχών των ΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», ο πρωθυπουργός αναμένεται (αναμένονταν) να προαναγγείλει νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις ενόψει της επόμενης τετραετίας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των άοκνων προσπαθειών ανδρών και γυναικών και των τριών κλάδων όλη την προηγούμενη τριετία, οπότε η Άγκυρα έχει ανεβάσει αισθητά τα «ντεσιμπέλ» της προκλητικότητας.

Στην ίδια λογική, αυτή της ανταπόδοσης και της ευγνωμοσύνης, εντάσσεται και το επίδομα ειδικών αποστολών, ύψους 25.000.000 ευρώ, που θεσπίζεται για όλους όσοι εμπλέκονται σε ειδικές αποστολές.

Οψόμεθα...

ΠΗΓΗ: staratalogia.gr