Σε τραγική κατάσταση-Δύο Γερμανικά ΤΟΜΑ τράκαραν μεταξύ τους με τρομακτικό απολογισμό



Αλλάζουν τα πάντα σε Γερμανία και Ολλανδία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ρωσική απειλή.

Σε τραγική κατάσταση είναι ο Γερμανικός Στρατός μετά από  συμβάν με 12 τραυματίες στρατιωτικούς από σύγκρουση δύο τεθωρακισμένων οχημάτων PUMA κατά τη διάρκεια άσκησης.

Τράκαραν δύο ΤΟΜΑ «Puma» σε άσκηση του Γερμανικού Στρατού

Κατά τη διάρκεια άσκησης των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας κοντά στο Gardelegen στην Σαξονία-Άνχαλτ, σημειώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό με δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού «Puma».

Δώδεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας σοβαρά. Οι συνθήκες διερευνώνται αυτή τη στιγμή.Όπως φαίνεται, τα δύο οχήματα των 40 τόνων συγκρούστηκαν με μεγαλύτερη ταχύτητα.


Ο σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο διάσωσης.

Το κέντρο εκπαίδευσης μάχης είναι η κεντρική εκπαιδευτική εγκατάσταση του Στρατού και βρίσκεται στη στρατιωτική περιοχή εκπαίδευσης Altmark στο Colbitz-Letzlinger Heide.

Οι στρατιώτες ανήκουν σε μονάδα από την περιοχή Munster στην Κάτω Σαξονία, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Γερμανικού Στρατού ( Bundeswehr).

Το όχημα μάχης πεζικού «Puma» προκαλεί προβλήματα στην Bundeswehr εδώ και χρόνια.

Το ΤΟΜΑ «Puma» που κατασκευάστηκε από τις εταιρείες  Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall προορίζεται να αντικαταστήσει το ΤΟΜΑ «Marder».

Το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας ελπίζει τώρα να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το ΤΟΜΑ «Puma» το πρώτο εξάμηνο του έτους για την Κοινή Ομάδα Εργασίας Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας του NATO (VJTF).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bundeswehr, τα δύο ΤΟΜΑ που ενεπλάκησαν στο ατύχημα ήταν από διαφορετική σειρά παραγωγής από τα οχήματα που είχαν βρεθεί με αστοχία υλικού.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους έκανε λόγο για ένα τρομερό ατύχημα που τον επηρέασε.
Εύχεται στους τραυματίες συντρόφους του ταχεία ανάρρωση,  κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα στρατεύματα στο Augustdorf της Βεστφαλίας.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία , Γερμανοί πολιτικοί ζήτησαν από την Rheinmetall, την Airbus και άλλες εταιρείες προτάσεις για την ταχεία αναβάθμιση του ομοσπονδιακού στρατού της Γερμανίας, αλλά μέχρι δεν έγινε τίποτα.

Επειδή μεγάλο μέρος του υλικού, όπως οβιδοβόλα και πυρομαχικά, έχει παραδοθεί στην Ουκρανία, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είναι τώρα ακόμη πιο "γυμνές" από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου.

Ενοποίηση του Γερμανικού και Ολλανδικού Στρατού
Η πλήρης ενοποίηση των χερσαίων δυνάμεων της Bundeswehr και του Βασιλικού Στρατού της Ολλανδίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη φέτος.

Γερμανία και Ολλανδία προετοιμάζουν μια πλήρη ενοποίηση των χερσαίων δυνάμεών τους, γράφει το Bloomberg αναφερόμενο στον γραμματέα Τύπου του Βασιλικού Στρατού των Κάτω Χωρών, ταγματάρχη Mark van de Beek.
Οι ολλανδικές χερσαίες δυνάμεις περιλαμβάνουν Τρεις ταξιαρχίες, και δύο από αυτές είναι ήδη ενσωματωμένες στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.


“Τον Απρίλιο, η τελευταία, τρίτη ταξιαρχία των 3.000 ανδρών θα μπορούσε να ενσωματωθεί στον γερμανικό στρατό”, είπε ο van de Beek.

Η τελική απόφαση συζητείται τώρα από την κυβέρνηση του βασιλείου.Σύμφωνα με τον van de Beek, η Ολλανδία και η Γερμανία εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο από κοινού αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού και την εναρμόνιση των στρατιωτικών κανονισμών.

Το σχέδιο ενσωμάτωσης με την Bundeswehr δεν περιλαμβάνει μόνο την επίλεκτη ειδική μονάδα του στρατού του ολλανδικού Korps Commandotroepen.

Ως αποτέλεσμα της ενοποιήσεως των στρατών των δύο χωρών, θα δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα χερσαίων δυνάμεων 50 χιλιάδων ατόμων, εκ των οποίων οι 8 χιλιάδες θα είναι στρατιωτικό προσωπικό από την Ολλανδία.
Η ενοποίηση των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών ξεκίνησε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, όταν τα κράτη άρχισαν να περικόπτουν τις αμυντικές δαπάνες.

Το πρώτο γερμανο-ολλανδικό σώμα δημιουργήθηκε το 1993 με βάση το 1ο σώμα της Bundeswehr.
Το αρχηγείο του σώματος βρίσκεται στο γερμανικό χωριό Münster και τώρα είναι μέλος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

Η 11η Αεροπορική Ταξιαρχία του Βασιλικού Στρατού της Ολλανδίας, εκείνη την εποχή αριθμούσε περίπου 4,5 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό, και ενσωματώθηκε στην Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Ταχείας Αντίδρασης της Bundeswehr (Schnelle Kräfte) το 2014.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συμφώνησαν να ενσωματώσουν την Ολλανδική 43η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία στην 1η Γερμανική Τεθωρακισμένη Μεραρχία.