Χαρδαλιάς και Φλώρος από το επιτηρητικό φυλάκιο «Παναγιάς»: Εδώ είναι τα άγρυπνα μάτια των Ενόπλων Δυνάμεων (Βίντεο)



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο εφοπλιστής κ. Βασίλειος Πατέρας εγκαινίασαν το ανακαινισμένο Επιτηρητικό Φυλάκιο ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Στην τελετή που πραγμαγτοποιήθηκε την Πέμπτη 15/2 παραβρέθηκαν επίσης:

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος.
Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.
Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος.
Ο εφοπλιστής Ναύαρχος επί τιμή, κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.
Η Πρόεδρος του ιδρύματος «Αθηνάς Ι. Μαρτίνου» κ. Ιωάννα Μαρτίνου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις νέες ανακαινισμένες υποδομές του Ε.Φ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ, οι οποίες αναβαθμίζουν τις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να εκπληρώνει με επιτυχία την αποστολή του.

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου εξήρε την αποστολή του στην εξασφάλιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και στην περιφρούρηση του εθνικού εδάφους στην πρώτη γραμμή Άμυνας της Χώρας μας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αποτελεί τα άγρυπνα μάτια του τοπικού Σχηματισμού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμβάλλοντας καθοριστικά στην λειτουργία του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σύνολο του προσωπικού, προτρέποντάς το να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και με διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση, καθώς και με αυξημένη ετοιμότητα, αντοχή και θάρρος, και ευχαρίστησε τον δωρητή κ. Βασίλειο Πατέρα για την γενναιόδωρη συνδρομή του στην ανακαίνιση του συνόλου των υποδομών του Επιτηρητικού Φυλακίου, καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτήν.