Επεισόδια στο Σύνταγμα: Τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί – Πέντε συλλήψειςΗ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Σύνταγμα, δυστυχώς αμαυρώθηκε από επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ έγιναν και πέντε συλλήψεις.

Στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πήραν μέρος περίπου 10.000 άτομα με πρωτοβουλία διάφορων σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ενώ συμμετείχαν και πολλές οικογένειας με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια ομάδα πάνω από 200 άτομα που βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα άτομα αυτά, όπως σημειώνει η Αστυνομία, ενώ βρίσκονταν στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις, πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν» αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, από τις παραπάνω επιθέσεις τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πηγή: www.newsbreak.gr