Ο αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη που έσβησε μαζί με το αγγελούδι του στα Τέμπη και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας



Ο Βαγγέλης έφυγε από την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο. Ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του. Η μοίρα ήταν σκληρή μαζί του. Ο 54χρονος Βαγγέλης Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του είναι δυο από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα. Ο Βαγγέλης είχε καημό να δει την εγγονούλα του, την τριών μηνών κορούλα του μεγάλου του γιου. Στον γυρισμό έκλεισε κουκέτα μαζί με το στερνοπούλι του. Τα τρία του παιδιά ήταν όλη του η περιουσία. Πριν από δύο χρόνια έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο. Του στοίχισε πολύ η απώλεια. Κατάφερε και στάθηκε ξανά στα πόδια του. Καμάρωνε για τα παιδιά του που προόδευαν. Μέσα από αυτά έπαιρνε κι ο ίδιος ζωή. Μέχρι που το μοιραίο τρένο μπήκε στην καταραμένη κοιλάδα. Είχε κλείσει κουκέτα. Μέσα σε μια στιγμή ο 54χρονος και το αγγελούδι του έφυγαν.

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό και έναν άξιο οικογενειάρχη. Περιγράφουν με τα πιο θερμά λόγια τον αγώνα που έδωσε στο πλευρό της συζύγου του. Θαυμάζουν το πόσο περήφανος ήταν για τα παιδιά του και με πόση αγάπη τα μεγάλωσε.

Πέταξε στους ουρανούς μαζί με το αγγελούδι του. Πήγαν να βρούνε τη μανούλα της οικογένειας. Γιατί τόσο νωρίς; Γιατί έτσι άδικα; Κανείς δεν έχει απάντηση. Σιωπή και δάκρυα.

Ο Δημήτρης Μπουρνάζης πήγε στη Λάρισα για να αναγνωρίσει τις σορούς του πατέρα του και του αδερφού του. Έσφιξε τα δόντια και βρήκε το κουράγιο να μιλήσει στους δημοσιογράφους για την απάνθρωπη συμπεριφορά της Hellenic train. Με φωνή που έτρεμε και με το βλέμμα πλημμυρισμένο από οργή ζήτησε μόνο ένα πράγμα: να γίνει κάτι για να μην πεθάνει άλλος.