Οι Αξιωματικοί θεσμού Ε.Μ.Θ. αναρωτιούνται «Γιατί Τα Κάνουν Αυτά Σε Εμάς»



Με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώνουμε, πως εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινά η κατ΄ ευφημισμό «μέριμνα» της Πολιτείας προς τους συναδέλφους του θεσμού ΕΜΘ. Ναι, μιλάμε για τους γνωστούς πλέον και ως «Μακράς Διάρκειας» αφού έτσι αρέσκονται τελευταία κάποιοι «κυβερνητικοί», με εξέχοντα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, να τους αποκαλούν. Τώρα αν αυτό συμβαίνει χάριν απλώς αστεϊσμού ή έχει βαθύτερα κίνητρα όπως κάποιας «διάθεσης bullying» προς αυτούς, ειλικρινά δεν το γνωρίζουμε. 

Αυτό που ξέρουμε όμως μετά βεβαιότητας και ευθαρσώς καταθέτουμε, είναι πως η υπόθεση πραγματικής μισθολογικής δικαίωσης - αποκατάστασης - αντιστοίχισης με τη βαθμολογική τους εξέλιξη τελικά δεν φαίνεται (κατ΄ αρχήν τουλάχιστον) ούτε με το τρέχων σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο ««Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας» να πραγματοποιείται-επιτυγχάνεται.

Θυμίζουμε ότι με την ψήφιση του νόμου 4609/2019 οι συνάδελφοι του θεσμού ΕΜΘ απέκτησαν το δικαίωμα να φέρουν, όντως εν ενεργεία, το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων. Δυστυχώς έκτοτε, όσοι εξ αυτών είχαν γίνει Αξκοί, συνέχιζαν να μισθοδοτούνται ως Ανθυπασπιστές, κάτι προφανώς που αποτελούσε και συνεχίζει δυστυχώς ως της μέρες μας να αποτελεί, «παγκόσμια πρωτοτυπία». 

Μετά τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ 2022, περί αποκατάστασης της μισθολογικής αδικίας στους εν λόγω συναδέλφους  όλοι μας πιστέψαμε πως η μισθολογική τους «Ο-δύσσεια» θα εύρισκε τέλος. Στην πορεία μάλιστα, με τον πρόσφατο νόμο 5018/2023, υπήρξε μέριμνα ώστε οι εν λόγω συνάδελφοι να δύναται να φέρουν πλέον ως εν ενεργεία στελέχη και τον βαθμό του Υπολοχαγού και αντιστοίχων, κάτι που υπενθυμίζουμε πως ως ΠΑ.Σ.Ε.Σ. το επικροτήσαμε δημόσια. 

Δυστυχώς, εμβρόντητοι λάβαμε γνώση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, όπου ενώ δίνει οικονομικά κλιμάκια για τους συναδέλφους του θεσμού ΕΜΘ που φέρουν το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, δεν υφίσταται καμία απολύτως μέριμνα για τους Υπολοχαγούς (και αντίστοιχα). Αυτοί λοιπόν θα πληρώνονται ως Ανθυπολοχαγοί. Είναι πασιφανής η διαιώνιση του προβλήματος και για άλλη μια φορά πλήττεται τόσο απροκάλυπτα το «περί δικαίου αίσθημα». Ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ» θα συνεχίσει να  πλανάται… 
   
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Χαριτίδης Χαρίτων                          Κατραντζόγλου Ιωάννης
6983-501588                                          6983-505524