Σχέδιο νατοϊκής αεροπορικής περικύκλωσης της Ρωσίας από ΝΑΤΟ-Είναι πιθανή αύξηση περιπολιών στην Μαύρη Θάλασσα με συμμετοχή Ελλάδος-Τουρκίας;



Θα έχουμε αύξηση “ ατυχημάτων” σε Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα ;-Οι Ρώσοι μαθητές στα σχολεία της Κριμαίας “λύνουν και δένουν” αυτόματα τυφέκια.

Σε ευθεία μετωπική σύγκρουση κινούνται ΝΑΤΟ-Ρωσία με το περιστατικό στην Μαύρη Θάλασσα να αποτελεί μόνο ένα επεισόδιο ενός ακήρυχτου πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι το χθεσινό περιστατικό θα επιφέρει αλλαγές στην περιοχή αυτή, και ενδεχομένως εμπλοκή και άλλων χωρών σε περιπολίες κοντά στα ρωσικά εναέρια σύνορα.

Βρετανοί και Γερμανοί μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις περιπολούν στην Βαλτική Θάλασσα, και σε λίγο θα γίνει το ίδιο και στην Μαύρη Θάλασσα, πιθανόν από τις χώρες της συμμαχίας στα Βαλκάνια ( Ελλάδα-Τουρκία ποιος ξέρει), για να διασφαλιστεί η περιοχή.

Έτσι όμως σιγά-σιγά θα εμπλακούν όλες οι χώρες της ΕΕ στην πολεμική αναμέτρηση της Ουκρανίας με έμμεσο τρόπο.

Οι Ρώσοι μάλιστα ξεκίνησαν να κάνουν “ στρατιωτικά μαθήματα” σε νεαρούς μαθητές σχολείων, με κινήσεις αυτοάμυνας και και με την λύση-αρμολόγηση αυτόματου τυφεκίου και άλλες τακτικές.

Επίσης κατηχούν τους μαθητές τους λέγοντας ότι η Δύση ετοιμάζει επίθεση κατά του ρωσικού εδάφους.

Τι γίνεται μεταξύ Ρωσίας και δύσης εδώ και μεγάλο διάστημα  
Το διακύβευμα είναι ο αεροπορικός αποκλεισμός των δυτικών συνόρων από Βρετανικά και Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη και drones.

Πηγές στην Μόσχα εκφράζουν την άποψη ότι θα έχουμε αύξηση των “ ατυχημάτων” στον αέρα μετά το χθεσινό περιστατικό, λόγω της κοντινής προσέγγισης αεροσκαφών της συμμαχίας στον  ρωσικό εναέριο χώρο.

Την Τρίτη, μαχητικά αεροσκάφη της RAF αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος μετά από απώλεια επαφής του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αναφέρει η Mirror.


Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η αποστολή πραγματοποιήθηκε, τονίζοντας ότι αυτή «αποδεικνύει ξεκάθαρα τη συλλογική μας αποφασιστικότητα να αμφισβητήσουμε οποιαδήποτε πιθανή απειλή για τα σύνορα του ΝΑΤΟ, επιδεικνύοντας παράλληλα τη συνδυασμένη μας ισχύ».

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη μεταστάθμευσαν σε γερμανικά πολεμικά αεροδρόμια, έχοντας διαρκή αποστολή την αναχαίτιση ρωσικών μαχητικών στην Βαλτική, την οποία έχουν αναλάβει.

Ο βρετανικός τύπος ανέφερε περί “ επίδειξη δύναμης” την Τρίτη, όταν ζεύγος βρετανικών και γερμανικών αεροσκαφών Typhoon προσέγγισαν ρωσικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού, αφού απέτυχε να επικοινωνήσει με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Εσθονίας.

Βρετανοί πιλότοι πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή κοινές αποστολές εναέριας αστυνόμευσης στη χώρα αυτή, μαζί με τη γερμανική αεροπορία για πρώτη φορά.

Οι Βρετανοί προετοιμάζονται να αναλάβουν από τη Γερμανία, της αποστολής του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία.

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας τόνισε τη «ρουτίνα» φύση της αποστολής, η οποία έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους λόγω του πολέμου, και ειδικά λόγω της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων στο Μπαχμούτ και αλλού.

Ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίππεϊ δήλωσε: «Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αποτελεί το θεμέλιο της συλλογικής μας ασφάλειας. Αυτή η κοινή ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας στη Βαλτική καταδεικνύει ξεκάθαρα τη συλλογική μας αποφασιστικότητα να αμφισβητήσουμε οποιαδήποτε πιθανή απειλή για τα σύνορα του ΝΑΤΟ, ενώ καταδεικνύει τη συνδυασμένη μας ισχύ.

Οποιοδήποτε αεροσκάφος δεν επικοινωνεί με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας ή δεν έχει αναγνωρισμένο σχέδιο πτήσης θα αναχαιτιστεί από εμάς, για να διασφαλίσουμε ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι και να διατηρήσουμε την ασφάλεια των πτήσεων για όλους τους χρήστες του εναέριου χώρου”.

Ο διοικητής της 140 Εκστρατευτικής Αεροπορικής Πτέρυγας της RAF, Διοικητής της πτέρυγας Σκοτ Μακόλ, είπε ότι ήταν «υπέροχο» να βλέπεις βρετανικές και γερμανικές δυνάμεις «να λειτουργούν ως μία ομάδα».

Όλα αυτά όμως σε συνδυασμό με την μεγάλη κυκλοφορία στους ουρανούς κοντά στα ρωσικά σύνορα,  θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πιθανή παγκόσμια σύγκρουση με τεράστιες επιπτώσεις σε όλον τον κόσμο.