Τρομερό όπλο στα ελληνικά χέρια! Τρέχει η Αθήνα για αιωρούμενα πυρομαχικά-Συνεργασία Ελλάδος-ΙσραήλΟι εξελίξεις στην χώρα μας θα τρέχουν πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ ο χρόνος που οι Τούρκοι θα είναι απασχολημένοι λιγοστεύει επικίνδυνα λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό

Είναι επιτακτική ανάγκη λόγω του άγριου και ανελέητου πολέμου στην Ουκρανία, να εφαρμόσουμε ταχύτατα τα διδάγματα που μας δίνει αυτός, μέσα από τα χιλιάδες θύματα του καθημερινά.

Ένα από αυτά τα διδάγματα, σύμφωνα με πηγές ουκρανικές πηγές, αφορούν την ευρεία πλέον χρήση αιωρούμενων πυρομαχικών, που μεταβάλλουν το σύγχρονο πεδίο μάχης.  

Κάποιοι τα ονομάζουν kamikaze-drone και θα αποτελέσουν ένα τρομερό όπλο στα χέρια του Έλληνα στρατιώτη σε κάθε κρίση  από Έβρο και νησιά.

Με αυτά οι Έλληνες στρατιωτικοί θα μπορούν να προκαλούν υπέρμετρες καταστροφές ευρισκόμενοι για παράδειγμα σε μια Βραχονησίδα.


Για το θέμα αυτό έχει γίνει γνωστό από δημοσιογραφικές πηγές, ότι η χώρα μας συνεργάζεται στενά και με το Ισραήλ εδώ και μεγάλο διάστημα.

Επικεφαλής σε όλα αυτά τα σχέδια είναι φυσικά η ΕΑΒ και ειδικά στο κομμάτι το προγραμμάτων που είναι σε ισχύ, και αφορούν ελληνικής κατασκευής UCAV (επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα), με το όλο εγχείρημα σε συνεργασία με την ΓΔΑΕΕ, να είναι σε φάση σχεδιασμού, κάτω από άκρα μυστικότητα.

Πρόκειται για τα αιωρούμενα πυρομαχικά (loitering munition).

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά (γνωστά και ως drone αυτοκτονίας ή drone καμικάζι) είναι μια κατηγορία εναέριων οπλικών συστημάτων στην οποία τα πυρομαχικά περιφέρονται (περιμένουν παθητικά) γύρω από την περιοχή στόχο για κάποιο χρονικό διάστημα και επιτίθενται μόνο όταν εντοπιστεί ένας στόχος.

Τα αιωρούμενα πυρομαχικά μοιάζουν με μη επανδρωμένο όχημα, εκτοξεύονται από το έδαφος με όλες τις συνθήκες με τον χειριστή να τα κατευθύνει στον στόχο.

Ανάλογα με τον τύπου τους επιχειρούν σε ακτίνα 200χλμ, και έχουν αυτονομία έως και 9 ώρες πετώντας στο 15.000 πόδια.

Η στρατηγική της ΕΑΒ εστιάζεται στα ακόλουθα:

Συμμετοχή σε νέα διακρατικά αναπτυξιακά/παραγωγικά προγράμματα, τα οποίαπροϋποθέτουν Εθνική συμμετοχή και λήψη αποφάσεων σε επίπεδο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ:
FCAS UCAV-Future Air Combat System - Unmanned Combat Vehicle.
MALE UAV- Medium Altitude Long Endurance - Unmanned Air Vehicle.
Στο πεδίο συστημάτων ηλεκτρονικών και λογισμικού, συμμετοχή σε προγράμματα σχεδίασης/ανάπτυξης και επίδειξης τεχνολογιών αλλά παράλληλα και πρωτοτύπων συστημάτων και ιδίων προϊόντων, τα οποία πιθανά θα χρηματοδοτηθούν και από ιδίους πόρους με επικέντρωση στη σχεδίαση προϊόντων πολλαπλών εφαρμογών διττής χρήσης (Military/Civil) που οδηγούν σε παραγωγή, όπως:
Συστήματα επιτήρησης και ασφάλειας συνόρων (Homeland Security).
Συστήματα-ηλεκτρονικός εξοπλισμός UAV.
Συστήματα ελέγχου και διοίκησης (Command&Control).
Υποστήριξη υπαρχόντων συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παραγωγή ιδίων καινοτόμων προϊόντων στο ευρύτερο πεδίο δραστηριοτήτων της ΕΑΒ ΑΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει αποφασίσει την συγκρότηση ομάδας εργασίας για την προώθηση της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) και της καινοτομίας στην ΕΑΒ ΑΕ.

Υπάρχει ένας τρομερός οργασμός στην χώρα μας σε όλα τα αποκαλούμενα κρίσιμα συστήματα, πάνω σε οποία έχουν πέσει με τα μούτρα ΥΠΕΘΑ, πανεπιστήμια, εταιρείες (κρατικές ιδιωτικές), διότι πολύ απλά όλα αυτά είναι το μέλλον, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιταχύνει δραματικά όλα αυτά τα προγράμματα.