Τα Bayraktar «σκεπάζουν» τα Βαλκάνια – Η Τουρκία δημιουργεί ανθελληνικό βαλκανικό μέτωπο-Ποια χώρα τα αγοράζειOι αγοραστές του Bayraktar, εκτός από τις χώρες της Κ. Ασίας, είναι πλέον και στα Βαλκάνια!

Η Αλβανία ήδη έχει προχωρήσει σε αγορά ενώ το Κόσοβο συζητά με τον γαμπρό του Ερντογάν για Bayraktar και ακόμη και στη Βουλγαρία υπάρχει συζήτηση.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτά τα κράτη περιβάλλουν από τον βορρά την Ελλάδα, με την οποία η Τουρκία έχει πολύ τεταμένες σχέσεις λόγω των διαφορών στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου. Μπορεί να υποτεθεί ότι μιλάμε για δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση ενός ανθελληνικού μπλοκ. Μια υποθήκη για το μέλλον. Και αυτό για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η Τουρκία προμηθεύει όπλα και τα Σκόπια, που συνορεύει με την Ελλάδα. Αν και όχι drones. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη τουρκική κοινότητα στη χώρα αυτή.

Και η Ρουμανία στο παιχνίδι

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας χορήγησε σύμβαση ύψους 321 εκατομμυρίων δολαρίων στον Τούρκο μεγιστάνα drone Baykar, για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης Bayraktar TB2 (UCAV), σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

- Advertisement -

Η επίσημη ανακοίνωση ανάθεσης της σύμβασης δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Tenders Electronic Daily, μια ηλεκτρονική έκδοση του Συμπληρώματος της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Haluk Bayraktar, γενικός διευθυντής της Baykar επιβεβαίωσε επίσης το συμβόλαιο, λέγοντας ότι η Ρουμανία, «η οποία έχει μακροχρόνια φιλία και ισχυρούς δεσμούς βασισμένους στην αμοιβαία εμπιστοσύνη», έχει ενταχθεί στον κατάλογο των χωρών που έχουν υιοθετήσει το υψηλής τεχνολογίας Bayraktar TB2 UCAV. καταγραφή εμπορευμάτων.

Είπε ότι με αυτήν την τελευταία αγορά, ο αριθμός των χωρών που υπογράφουν συμβάσεις εξαγωγής για Bayraktar TB2 έφτασε τις 28.

«Ως Baykar, είμαστε περήφανοι που εξάγουμε σε 2 χώρες μέλη της ΕΕ και 3 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ μαζί με τη Ρουμανία», ανέφερε το tweet του Bayraktar.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στόχος του ρουμανικού υπουργείου είναι να προμηθευτεί τρία πακέτα drone ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού κέρδισε δημοτικότητα επειδή προκάλεσε απώλεια στον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό στον πόλεμο στην Ουκρανία, εν αναμονή της έγκρισης από το κοινοβούλιο.

«Τα συστήματα UAS (μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα) που θα αγοραστούν θα προορίζονται για τις ρουμανικές χερσαίες δυνάμεις. Κάθε σύστημα περιλαμβάνει έξι εναέριες πλατφόρμες με δυνατότητες εμπλοκής στόχων (συνολικά 18 drones). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την αγορά ενός αρχικού πακέτου υλικοτεχνικής υποστήριξης, της απαραίτητης εκπαίδευσης και εξοπλισμού», ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η τιμή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 ποικίλλει ανάλογα με τον εξοπλισμό, ξεκινώντας από 1 έως 5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές που ειδικεύονται σε αμυντικά προϊόντα.

Το Bayraktar TB2 έχει τη φήμη ως το καλύτερο στην κατηγορία του στον κόσμο με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τις επιχειρήσεις στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί, μπαίνοντας στον κατάλογο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) το 2014.

Νεότερη Παλαιότερη