Η Τουρκία ετοιμάζει να στείλει εναντίων των Ελληνικών Belharra αντιτορπιλικά 8.500 τόνων



Φρεγάτες: Η Τουρκία ετοιμάζει να στείλει απέναντι στην Belharra τα τουρκικά αντιτορπιλικά TF-2000 των 8.500 τόνων.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υποστράτηγο, Χουσείν Ντουμαν, Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, «αποφασίστηκε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός του TF- 2000 και να διατεθεί προϋπολογισμός για αυτό. Το πρώτο TF-2000 Destroyer θα κατασκευαστεί από την ASFAT στη Διοίκηση του Ναυπηγείου Κωνσταντινούπολης».

Τα αντιτορπιλικά TF-2000 θα έχουν μήκος 166 μέτρα, πλάτος 21,5 μέτρα, βύθισμα 5,4 μέτρα, εκτόπισμα 8.500 τόνων, μέγιστη ταχύτητα 28+ κόμβων και ταχύτητα ανάπτυξης 18 κόμβους.

Θα είναι εξοπλισμένα με κανόνι 127 mm, σύστημα κάθετης ρίψης 64 κελιών (MİLDAS), πύραυλους εδάφους-αέρος και 16 κατευθυνόμενους πύραυλους επιφανείας-εδάφους ATMACA, το τουρκικό αεράμυνας GÖKDENİZ και αντιαρματικούς πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς UMTAS.

Οι Τούρκοι θέλουν να αναπτύσσουν τα TF-2000 για να προστατεύουν την τουρκική ενδοχώρα από πυραύλους.

Την ίδια ώρα, το BAYRAKTAR TB2 SİHA, που αναπτύχθηκε από την BAYKAR, μια από τις τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας, συνεχίζει το εξαγωγικό της ταξίδι. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο. Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας θα πάρει Bayraktar TB2 SİH για δοκιμαστικούς σκοπούς στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2023 και θα υποβληθεί σε δοκιμές από τις Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας», τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Μετά τις δοκιμές, αναμένεται ότι η Ιαπωνία θα παραγγείλει μεγάλους αριθμούς BAYRAKTAR TB2 SİHA και μάλιστα θα συνεργαστεί με την BAYKAR στον τομέα αυτό», σημειώνουν οι Τούρκοι.

«Το TB3, το οποίο θα κάνει την πρώτη του πτήση σύντομα, θα είναι πολύ κατάλληλο για τις πλατφόρμες κατηγορίας Izumo της Ιαπωνίας. Τα αναδιπλούμενα φτερά του UAV θα επιτρέψουν σε ένα αεροπλανοφόρο να φιλοξενήσει περισσότερα UAV από ότι αεροσκάφη σταθερών πτερύγων. Η Ιαπωνία θα πρέπει να αποκτήσει οπλισμένα drones το συντομότερο δυνατό», είχε δηλώσει σχετικά ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, Γενικός Διευθυντής της BAYKAR.