Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών: Το εμπόριο όπλων, ο κουρέας και ο κρεοπώληςΝέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών έκανε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεκτρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο εμπλέκονταν έξι αστυνομικοί, περιλαμβάνει εντυπωσιακά στοιχεία για τη δράση τους και ειδικότερα για το εμπόριο όπλων. Υπάρχουν πελάτες του κυκλώματος που έπαιρναν όπλα έναντι δύο και τριών χιλιάδων ευρώ. Μεταξύ αυτών, ένας κουρέας από την Ύδρα, ο οποίος προχώρησε στην σχετική αγοραπωλησία σε ένα νεκροταφείο στην περιοχή της Νεάπολης.

Πελάτης ήταν και ένας κρεοπώλης, ο οποίος αγόρασε ένα ακριβό όπλο, άγνωστο για ποιον σκοπό. Επιπλέον, υπάρχουν συνομιλίες για αγορά αμυντικών και επιθετικών χειροβομβίδων, για πώληση πυρομαχικών.

Σύμφωνα με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, το κύκλωμα είχε πάρει 800.000 ευρώ από επιχειρηματία για υποτιθέμενες εργασίες σε Μητρόπολη, ενώ του έταξαν και δάνειο ύψους 1.200.000 € από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην δράση τους, και το εμπόριο όπλων και σφαιρών για καλάσνικοφ και ΑΚ-47. Μάλιστα, για να καλύψουν τα ίχνη τους, αναφερόμενοι στο εμπόριο σφαιρών, μιλούσαν «για ρούχα για τη 47χρονη Ρωσίδα».

Οι δράστες πλησίαζαν τα θύματα τους και τους υπόσχονταν υπεκερδοφόρες επενδύσεις. Τους ζητούσαν 1000 ευρώ λέγοντας τους ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να τα δεκαπλασιάσουν. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν γίνονταν και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επανέρχονταν, ζητώντας από τα θύματα τους επιπλέον χρηματικά ποσά.

Όταν δεν τους τα έδιναν, τότε έστελναν μπράβους οι οποίοι τους απειλούσαν. Κάπου εκεί φέρεται να εμπλέκονταν και οι αστυνομικοί, εκ των οποίων οι περισσότεροι από τους έξι έχουν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους.

thestival.gr
Νεότερη Παλαιότερη