Το ισραηλινό υπερ-όπλο που έρχεται Ελλάδα ”τρέλανε” τους Τούρκους: ”Θα τα χρησιμοποιήσουν κατά τουρκικών UAV”Με επίσημο δελτίο τύπου η ισραηλινή εταιρεία Aeronautics Ltd γνωστοποίησε πως στα πλαίσια της σύμβασης προμήθειας των ισραηλινών πυραυλικών συστημάτων SPIKE NLOS περιλαμβάνεται και το Orbiter 3 και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό. Το Orbiter 3 αναλαμβάνει τη παροχή στοιχείων στοχοποίησης για τα SPIKE NLOS έκτης γενιάς με μέγιστο βεληνεκές της τάξης των 32 χιλιομέτρων. To Orbiter 3 είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη πλατφόρμα UAV με στρατιωτικές προδιαγραφές ικανό να επιχειρεί σε περιβάλλον άρνησης σήματος GPS.

Αυτή η είδηση ”τρέλανε” τους Τούρκους, οι οποίοι αναφέρουν τα εξής:

Οι Έλληνες αγοράζουν UAV για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον της Τουρκίας. Έτσι με αυτό τον τρόπο, συνεχίζονται να υλοποιούνται τα ύπουλα σχέδια κατά της Τουρκίας.Το Ισραήλ, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει κατευθυνόμενα αντιαρματικά συστήματα πυραύλων Spike στην Ελλάδα για 400 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε και νέα πώληση.

Η Ελλάδα έχει έρθει σε συμφωνία με το Ισραήλ για την αγορά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Orbiter 3. Αναφέρεται ότι μεγάλος αριθμός UAV Orbiter 3 θα πωληθεί στην Ελλάδα.

Η πώληση των UAV Orbiter 3 εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Spike αξίας 404 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία το Ισραήλ πούλησε πρόσφατα στην Ελλάδα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι η συμφωνία «επιβεβαιώνει την ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, καθώς και την αμοιβαία δέσμευσή τους για επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας».

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των κοινών ασκήσεων, έχουν αυξηθεί.”

Νεότερη Παλαιότερη