Σε συναγερμό το Ν.Δελχί για τα Bayraktar Akinci που προμηθεύει η Τουρκία το Πακιστάν – Έτοιμη για όλα η πυρηνική ΙνδίαΣε συναγερμό βρίσκεται η Ινδία σύμφωνα με πληροφορίες του Directus.gr, καθώς η αγορά Bayraktar Akinci του Πακιστάν από την Τουρκία, έχει κινητοποιήσει το Ν. Δελχί!

«Το Πακιστάν, αγοράζοντας αυτά τα οπλισμένα UAV από την Τουρκία, θέλει να διατηρήσει το όνειρο της απόκτησης του Τζαμού-Κασμίρ της Ινδίας», δήλωσε πρώην αξιωματικός της κορυφαίας υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ινδίας.

«Είναι περίεργο ότι από τη μια το Πακιστάν εκλιπαρεί ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για δάνεια για να αποκαταστήσει την οικονομία του, αλλά από την άλλη κάνει μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία για τα drones Akinci».

Το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και πολλά άλλα έθνη φιλικά προς την Τουρκία χρησιμοποιούν ήδη τακτικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2. Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 εναντίον της Αρμενίας στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020.

Νεότερη Παλαιότερη