Χειροπέδες σε 16χρονο που απείλησε πως θα εισβάλει σε λύκειο με καλάσνικοφ



Κακόγουστο χιούμορ από δύο μαθητές

Με καλάσνικοφ απείλησε πως θα εισβάλει σε λύκειο της Αθήνας ένας 16χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έστειλε σχετικό απειλητικό email στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Με ακόμη «φρέσκια» την ανείπωτη τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, το λύκειο τέθηκε άμεσα υπό αυστηρή φρούρηση της ΕΛ.ΑΣ. Κατόπιν άμεσης κινητοποίησης των αρχών, ωστόσο, ο επίδοξος «μακελλάρης» συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς, όπως αποδείχτηκε από τις έρευνες της αστυνομίας, αποστολέας του μηνύματος ήταν ένας μαθητής λυκείου από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Κατά την προσαγωγή του στο τμήμα σήμερα τα ξημερώματα, ο ανήλικος αρχικά αρνήθηκε ότι έστειλε εκείνος το μήνυμα, υποδεικνύοντας έναν 16χρονο φίλο του, που ζει στην Αθήνα. Αργότερα όμως παραδέχτηκε ότι το έστειλε ο ίδιος, ως φάρσα, κατόπιν παρότρυνσης του Αθηναίου φίλου του, μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 16χρονου, για απειλή διάπραξης εγκλημάτων, και, αφού τον παρέπεμψε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο από το δικαστήριο ανηλίκων, κατόπιν τον άφησε ελεύθερο. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη διαδικασία κινήθηκε και για τον 16χρονο φίλο του από την Αθήνα, φερόμενο ως εμπνευστή της κακόγουστης φάρσας.

*φωτο αρχείου

newsbreak.gr