Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς για 6 ειδικά μισθολόγια–Τι αφορά στελέχη ΕΔ-ΣΑ–Aπόφαση για νυχτερινή απασχόλησηΕιδικά μισθολόγια: Έρχονται αυξήσεις στον δημόσιο τομέα - Το ντόμινο από τις αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Κώστας Παπαδής

Πέραν του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων – που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2024 -, αλλαγές αναμένονται εντός του 2023 και στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τομέα.

Πρόκειται για τα έξι ειδικά Μισθολόγια των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, του επιστημονικού προσωπικού, των δικαστικών και άλλων κατηγοριών τα οποία παραμένουν «παγωμένα» επί σειρά ετών.

Ήδη έχουν δοθεί αυξήσεις στο ιατρικό προσωπικό, λόγω του βάρους που σήκωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθούν εντός των επομένων μηνών τα εξής ειδικά μισθολόγια:

1. Των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και η έκδοση απόφασης για καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Πανεπιστημίων, τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.) των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.), κ.λπ

3. Των Ερευνητών και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων που υπηρετούν σε Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα και ανεξάρτητα Ερευνητικά Ινστιτούτα, που υπάγονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών και του Κ.Ε.Π.Ε.

4. Των υπαλλήλων του Διπλωματικού κλάδου, του επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, των υπάλληλων του κλάδου Εμπειρογνωμόνων, κλπ.

5. Των Αρχιερέων

6. Των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ.Ο.Α.) και των λοιπών ορχηστρών.

ot.gr
Νεότερη Παλαιότερη