DEFEA 2023: Επιχειρηματικές ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες σε Άμυνα – ΑσφάλειαΤο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του Eλληνικού κόμβου του Enterprise EuropeNetworkδιοργανώνει εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (matchmakingevent) στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA – DefenceExhibition Athens.

Σκοπός της διοργάνωσης DEFEA 2023 Matchmakingevent είναι να δώσει την ευκαιρία σε Ελληνικές επιχειρήσεις κα οργανισμούς να συνάψουν διεθνείς συνεργασίες στους αναδυόμενους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της έκθεσης DEFEA 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Μαΐου στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ ( Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού), από την εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της χώρας.

Οφέλη συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περεταίρω τον οργανισμό τους μέσω των επαφών με την Ελληνική και διεθνή αμυντική κοινότητα.
Στην έκθεση θα λάβουν μέρος εκθέτες από περισσότερες από 25 χώρες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στον τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, δίνοντας την ευκαιρία για νέες συνεργασίες και συνέργειες.
Με τη συμμετοχή τους στις επιχειρηματικές συναντήσεις DEFEA 2023 Matchmakingevent, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα έχουντην ευκαιρία να συνομιλήσουν με ηγέτες του κλάδου, πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους
Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων DEFEA 2023 Matchmakingevent  αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες:

να παρουσιάσουν την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις τους
να εντοπίσουν νέες τεχνολογικές λύσεις
να συναντήσουν δυνητικούς επιχειρηματικούς εταίρους
να αναζητήσουν εταίρους για συνεργατικά ευρωπαϊκά έργα Ε&Α
να συναντηθούν και να δημιουργήσουν διεθνείς επαφές και συνεργασίες με ορισμένους από τους σημαντικότερους φορείς στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.
Τομείς ενδιαφέροντος
Groundcombat
Aircombat
Navalcombat
Civil protection
Information superiority
Sensors
Cyber
Space
Digitaltransformation
Energy resilience&environment
Materials and components
Air and Missiledefence
Force protection and mobility
Underwaterwarfare
Simulation and training
Publicadministration
Other
Διαδικασία συμμετοχής
Η εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στους χώρους της έκθεσης

Η εγγραφή στην έκθεση DEFEA 2023 είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων
Για εγγραφή στην έκθεση DEFEA 2023 παρακαλούμε ακολουθείστε το σύνδεσμο https://defea.gr/el/episkeptes/proeggrafi-episkepton/

Για εγγραφή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων DEFEA 2023 Matchmakingevent παρακαλούμε ακολουθείστε το σύνδεσμο https://defea-2023-matchmaking-event.b2match.io/ έως τις 08 Μαΐου 2023.

Η επιλογή των συναντήσεων γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και βασίζεται στην εισαγωγή κατάλληλου επιχειρηματικού / τεχνολογικού / ερευνητικού προφίλ, το οποίο θα αναφέρεται σε προσφορά ή ζήτηση συνεργασίας. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας online συναντήσεων κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη και γίνονται σε προκαθορισμένη ώρα, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

Το MatchmakingEvent θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές του Enterprise Europe Network. Το Enterprise Europe Network είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός υποστήριξης επιχειρήσεων στην Ευρώπη (και όχι μόνο), που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες μέλη.

Πληροφορίες
Αν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος στην εκδήλωση καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Δρ. Αχιλλέα Μπάρλα, τηλ. 24210 32762, barlas@praxinetwork.gr , Ιωάννα Ηλιάδη, τηλ 2103607690, iliadi@praxinetwork.gr.


Σχετικά με το «Δίκτυο ΠΡΑΞΗ»
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ, www.forth.gr), ξεκίνησε από την ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς υποστήριξης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαθέτοντας 25ετή και πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία, απασχολώντας περισσότερα από 30 στελέχη υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης, με παρουσία σε 5 πόλεις της Ελλάδας και ισχυρά διεθνή δίκτυα συνεργατών, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της ερευνητικής κοινότητας σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, παρέχοντας υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες σε εταιρείες, ιδρύματα, και οργανισμούς, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζει καθημερινά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης με υπηρεσίες ενημέρωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής σε θέματα χρηματοδοτήσεων, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, επιχειρηματικής ευφυίας, και ανάπτυξης νέων προϊόντων και αγορών.

Επιπλέον, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ ορίστηκε Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για το νέο Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» (2021-2027) από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) σε 13 θεματικές περιοχές. Είναι Εθνικό Σημείο Επαφής από το 1998 αναφορικά με τα προγράμματα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία και αποτελεί επίσημο φορέα ενημέρωσης και υποστήριξης ελληνικών οργανισμών για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ | Ιωάννα Ηλιάδη | iliadi@praxinetwork.gr | 210 3607690