Τρόμος πάνω από την Κύπρο-Τουρκικά μαχητικά απειλούν πολιτικές πτήσεις-Να μετασταθμεύσουν ελληνικά F-16 για ασφάλεια στο νησί



Οι Τούρκοι κάνουν κόλπα μετά την ανακοίνωση δημιουργίας ναυτικής βάσεως από Γαλλία-ΗΠΑ-Κατάληψη του εναέριου χώρου του νησιού υλοποιεί η τουρκική Πολεμική Αεροπορία και με drone χωρίς να ακούγεται το παραμικρό.

Η Κύπρος καταβάλλει πρόσθετες προσπάθειες για να διασφαλίσει την αεροπορική ασφάλεια εν μέσω εισβολών τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.

Οι κυπριακές αρχές αναφέρουν ότι καταβάλλουν πρόσθετες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν εντός του κυπριακού εναέριου χώρου χωρίς να υποβάλλουν σχέδια πτήσης ή να επικοινωνούν με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

Το ζήτημα των μη ελεγχόμενων τουρκικών στρατιωτικών πτήσεων ήρθε ξανά στο προσκήνιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν οι κυπριακές αρχές δήλωσαν ότι ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος πέταξε «παράνομα» χαμηλά πάνω από μια ζώνη ασφαλείας που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη που διασχίζει το εθνικά διχασμένο νησιωτικό έθνος σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι μια αποστολή επιτήρησης.

«Παρά αυτές τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την παράνομη λειτουργία του αυτοαποκαλούμενου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας από την αποσχιστική οντότητα, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας εντός του FIR Λευκωσίας. στο σύνολό του», ανέφερε ανακοίνωση της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Η “τουρκική ασθένεια” που ονομάζεται τουρκικός νεο-οθωμανισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί σε καμία περίπτωση με “ασπιρίνες”, αλλά απαιτεί “βαριά αντιβίωση”, η οποία ονομάζεται εξοπλιστικό πρόγραμμα αποτροπής. 

Οι Τούρκοι κάνουν κόλπα μετά την ανακοίνωση δημιουργίας ναυτικής βάσεως από Γαλλία-ΗΠΑ

Σε συναγερμό είναι οι Τούρκοι, αφού η Κύπρος σε συνεργασία με τη Γαλλία, δημιουργεί μια μεγάλη ναυτική βάση στην περιοχή Μαρί, στην οποία θα ελλιμενίζονται πολεμικά πλοία  της Γαλλίας, αλλά και του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και φυσικά των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν την κυπριακή ναυτική βάση για σκοπούς προμήθειας και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Τώρα τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές είναι πολλά και αφορούν από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, έως την Συρία και την Λιβύη.

Πολλές δημοσκοπήσεις και έρευνες, αναφέρουν εδώ και μερικά χρόνια το ισχυρότατο αντιαμερικανικό κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία, ενώ πριν το σεισμό ο Ερντογάν δια μέσω του ΥΠΕΣ Σοιλού, είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται πίσω από τον ISIS και τους Τζιχαντιστές, ενώ παράλληλα ετοίμαζαν κράτος του Κουρδιστάν στην περιοχή.

Όπως και να έχει αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο, όλα αυτά πιθανόν να αποτελούν ένα ακόμη τουρκικό παίγνιο, με στόχο την εξασφάλιση είτε χρημάτων από την Δύση, είτε ανταλλαγμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι έχουν γαλουχηθεί οι Τούρκοι εδώ και χρόνια, προβάλλοντας εκβιαστικές κινήσεις με τις οποίες απαιτούν συνεχώς ανταλλάγματα για τα πάντα, ακόμη και εντός ΝΑΤΟ.

Αλλά όπως όλα δείχνουν, αυτή η μέθοδο έχει λάβει τέλος για την δύση, που τόσα χρόνια εξέθρεψε το “ τουρκικό θηρίο”, το οποίο πλέον δεν μπορεί να ελέγξει.