Νέες ταυτότητες: Έρχονται άμεσα και θα είναι όπως το δίπλωμα οδήγησηςΜιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου 17/06, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο θέμα των καινούργιων ταυτοτήτων που συζητείται εδώ και χρόνια, το οποίο θα λυθεί «σύντομα» μετά τις εκλογές.

«Έχουμε ήδη νέες ταυτότητες στο wallet», υπενθύμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τη θητεία στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την εφαρμογή στα κινητά από το gov.gr, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν ταυτότητα και δίπλωμα αυτοκινήτου στο smartphone τους.

Όμως, εκτός της εφαρμογής, αναμένεται και ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά το πέρας των εκλογών.

«Αυτό θα ανακοινωθεί από το υπουργείο πάρα πολύ σύντομα, θα έχει γίνει επίσης άμεσα, είναι δρομολογημένο να γίνει γρήγορα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όσον αφορά τον «έναν αριθμό» ταυτοποίησης των πολιτών, να μην υπάρχουν δηλαδή ξεχωριστοί αριθμοί για το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΜΑ κλπ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε ότι «αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν πριν 15-20 χρόνια. Το σημαντικό είναι οι νέες ταυτότητες».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «εφόσον υλοποιηθεί το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο και τα φτιάξουμε να είναι όλα στο gov.gr, το σημαντικό είναι μην θυμάσαι έναν αριθμό, αλλά να θυμάσαι τους κωδικούς σου για να μπεις» και ανέφερε το παράδειγμα της Εσθονίας, όπου όλα γίνονται μέσα από μια εφαρμογή, εκτός από γάμο, διαζύγιο και αγορά ακινήτου.

«Θα το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», επισήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ στις 25 Ιουνίου.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το «γύρισμα» θα γίνει άμεσα και το μέγεθος θα είναι σαν πιστωτική κάρτα, ενώ άφησε παράθυρο για ανακοινώσεις από τις αρχές της νέας χρονιάς.