Τραγωδία στην Κατερίνη: Γιατί η 38χρονη δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό της - Κινούνταν φλεγόμενο για 300 μέτραΤο αυτοκίνητο της 38χρονης κινούταν φλεγόμενο για 300 μέτρα… Η άτυχη γυναίκα δεν κατάφερε να βγει από αυτό και απανθρακώθηκε στο εσωτερικό του.

Οι φλόγες είχαν περιοριστεί στην καμπίνα του οχήματος και όχι εξωτερικά αυτού. Από μία πρώτη αυτοψία του ειδικού πραγματογνώμονα, προκύπτει ότι οι καπνοί και οι πρώτες φλόγες έχουν έναρξη κάτω και πίσω από το ταμπλό του οχήματος, εκεί όπου βρίσκονται οι καλωδιώσεις μεταφοράς των ηλεκτρικών φορτίων. Πιθανότατα υπήρξε κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα που προκάλεσε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρολογικά συστήματα και τις καλωδιώσεις.

Δεν αποκλείεται αρχικά να αναδύθηκαν τοξικοί καπνοί από την υπερθέρμανση των καλωδίων, οι οποίοι προκάλεσαν απώλεια αισθήσεων στην 38χρονη οδηγό, και στην συνέχεια ξέσπασε φωτιά, με την άτυχη γυναίκα να είναι ανήμπορη να αντιδράσει.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση όταν περαστικοί και κάτοικοι της οδού Φαρμάκη στην Κατερίνη, είδαν το όχημα να φλέγεται στο εσωτερικό του. Όταν ακινητοποιήθηκε έσβησαν τις φλόγες, αλλά η γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών είχε καταλήξει.

Το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο του 1994 και είχε γίνει μετατροπή καυσίμου. Στελέχη της πυροσβεστικής και ο πραγματογνώμονας φαίνεται να αποκλείουν την πιθανότητα διαρροής υγραερίου κίνησης ή μεταφοράς κάποιου εύφλεκτου υγρού. Στην καμπίνα του οχήματος βρέθηκαν μόνο προσωπικά αντικείμενα και το κινητό τηλέφωνο της 38χρονης.

Είναι εκεί οι πυροσβέστες και το ελέγχουν. Δεν γνωρίζουν τι έγινε. Εγώ δεν είχα ακούσει να έχει κάτι το αμάξι. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη. Μόνο ο Θεός και αυτή ξέρουν τι έγινε. Έφυγε για δουλειά και έγινε αυτό το πράγμα. Πήγα εκεί να δω και την είδα καμένη μέσα στο αυτοκίνητο. Πάει το παιδί μου είπα" είπε ο πατέρας του θύματος στο Πρώτο Θέμα. Στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης, συλλέγουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των συνθηκών από την στιγμή της έναρξης της πυρκαγιάς στο αμάξι, ενώ στην έρευνα συμμετέχει και ειδικός πραγματογνώμονας.

thetoc.gr