ΗΠΑ: Αναβαθμίζει τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Guardian Apache στη νεότερη έκδοση V6.5Ο Αμερικανικός Στρατός, σε συνεργασία με την Boeing, ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Guardian Apache στη νεότερη έκδοση Version 6.5 (V6.5). Η τρέχουσα έκδοση V6 αφορά στην συνολική αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της μαχητικής ικανότητας του ελικοπτέρου, κυρίως μέσω της αύξησης του μέγιστου βεληνεκούς του ραντάρ χιλιομετρικού κύματος Longbow από τα 8 στα 16 χιλιόμετρα και της προσθήκης της ικανότητας εντοπισμού και στόχευσης θαλάσσιων στόχων.

Μια άλλη βελτίωση αφορά στην επέκταση της ικανότητας MUMT-X (Manned-Unmanned Teaming-Extended), η οποία επιτρέπει στα ελικόπτερα να συνεργάζονται με UAV αλλά και να έχουν βελτιωμένες ικανότητες πλοήγησης και επικοινωνιών. Επίσης, μέσω της αξιοποίησης του δεύτερου καναλιού του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link-16 (υπάρχουσα υποδομή) το AH-64E της διαμόρφωσης V6 έχουν αυξημένη δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων εικόνας και ήχου με στρατιώτες στο έδαφος.

Ένας νέος ισχυρότερος και με περισσότερους πυρήνες επεξεργαστής προσφέρει στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του ελικοπτέρου περισσότερη μνήμη και ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων. Οι δύο χειριστές έχουν στη διάθεση τους και ένα σύστημα υποβοήθησης λήψης αποφάσεων, κάτι που σημαίνει μείωση του χρόνου λήψης των αποφάσεων, άρα στη μείωσης του χρόνου απόκρισης του ελικοπτέρου στην εμφάνιση της απειλής.

Στη νεότερη έκδοση V6.5 τα ελικόπτερα ενσωματώνουν βελτιωμένο λογισμικό και αυξημένο βαθμό επιβίωσης στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Για το μέλλον, ο Αμερικανικός Στρατός σκοπεύει, από το 2025 και μετά, να αναβαθμίσει τα AH-64E με ισχυρότερο κινητήρα. Το πρόγραμμα αναβάθμισης των AH-64E στην έκδοση V6.5 αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.