Καταγγελία - σοκ: Αξιωματικός της ΕΛΑΣ χτύπησε γυναίκαΑστυνομικός χειροδίκησε σε βάρος γυναίκας δικηγόρου – Την έσπρωξε με βία

Θύμα κακοποίησης ενός αξιωματικού της αστυνομίας έπεσε μια γυναίκα δικηγόρος και σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός χειροδίκησε εις βάρος της.

Σύμφωνα με την επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Νίκου Λογοθέτη, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότη Μηταράκη, η συνάδερφός τους δέχθηκε σκληρή και βίαιη αντιμετώπιση από αξιωματικό στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου όταν πήγε να υποστηρίξει νομικά στενό συγγενικό της πρόσωπο.

Τα λεγόμενά της, όπως αναφέρει η επιστολή, υποστήριξε και με φωτογραφίες που αποτυπώνουν εμφανή σημάδια κακοποίησης. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου που καλεί τους αρμόδιους στην απόδοση της δικαιοσύνης.
Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

«Την 18-7-2023 περιήλθε σε γνώση μας προφορική καταγγελία δικηγόρου - μέλους μας, ότι κατά την επίσκεψη της στο Α.Τ Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου προκειμένου να υποστηρίξει νομικά ως συνήγορος στενό συγγενικό της πρόσωπο, που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έγινε δέκτης ιδιαίτερα σκληρής και βίαιης αντιμετώπισης από τον εκεί αξιωματικό υπηρεσίας ο οποίος, σύμφωνα με όσα μας καταγγέλθηκαν, χειροδίκησε σε βάρος της και την απώθησε βίαια προσπαθώντας μάλιστα να την εκδιώξει από το Αστυνομικό Τμήμα. Η καταγγέλλουσα συνάδελφος έθεσε υπόψη μας φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης σε βάρος της, ενώ σήμερα υπέβαλε και έγκληση κατά του αστυνομικού οργάνου.

Το συγκεκριμένο αναφερόμενο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος δικηγόρου κατά την άσκηση των καθηκόντων του δεν συνάδει με την αποστολή της αστυνομίας, προσβάλει το δικηγορικό λειτούργημα, πλήττει το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου σε μια ευνομούμενη κοινωνία και περιστέλλει το Κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο το λειτούργημα του δικηγόρου και τον θεσμικό του ρόλο, καλώντας την Πολιτεία και τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα αλλά και την Δικαιοσύνη να διερευνήσουν άμεσα και σε βάθος το παραπάνω περιστατικό για την ύπαρξη τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων και να τις αποδώσουν όπως ο νόμος ορίζει».

Πηγή: www.alfavita.gr