Οργή στην Τουρκία: Νέες αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις στους Κούρδους Συρίας



Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, δύο αυτοκινητοπομπές αμερικανικών δυνάμεων εισήλθαν χθες στη Χασάκα μέσω της παράνομης συνοριακής διέλευσης αλ-Ουαλίντ μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Περίπου 100  στρατιωτικά οχήματα έφτασαν στις βάσεις των αμερικανικών δυνάμεων στους οικισμούς Sheddadi, Rumeylan και Tel Beyder που καταλαμβάνονται από το PKK/YPG στην αγροτική περιοχή της Χασάκα.

Στις αυτοκινητοπομπές υπήρχαν τεθωρακισμένα οχήματα, βυτιοφόρα καυσίμων και πολλά οχήματα με πυρομαχικά, τα οποία προστατεύονταν από ελικόπτερα από αέρος.

Όπως αναφέρει η TRT Haber, ο αμερικανικός στρατός έστειλε ενισχύσεις στις ίδιες βάσεις και σημεία στους οικισμούς Rumeylan, Şeddadi και Tel Beyder που ελέγχονται από το PKK/YPG στην στην Χασάκα στις 6, 8, 22, 25 Ιανουαρίου και 19, 20 Ιουνίου.

Η παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία

Συνεχίζοντας την υποστήριξή τους στο PKK/YPG, οι δυνάμεις των ΗΠΑ είναι επί του παρόντος παρούσες σε πολλές βάσεις και στρατιωτικά σημεία στις επαρχίες Χασάκα, Ράκα και Ντέιρ εζ Ζορ της Συρίας που ελέγχει η κουρδική οργάνωση.

Η Ουάσιγκτον στέλνει συνεχώς ενισχύσεις σε στρατιωτικές βάσεις και σημεία που βρίσκονται σε κοιτάσματα πετρελαίου που είναι υπό την κατοχή μελών του PKK/YPG, τονίζει το τούρκικο δημοσίευμα.