Φωτιές ευθύνης: Τραγικές στιγμές χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση!Δυστυχώς, η χώρα μας για άλλη μια φορά ξαναζεί τραγικές στιγμές με τεράστιες εκτάσεις σε όλη τη χώρα να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, σπίτια να καίγονται, περιουσίες πολιτών και κόποι μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη, χιλιάδες Έλληνες να βρίσκονται σε απόγνωση!

Είναι δεδομένο ότι πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών, που αποτελεί μέρος του υβριδικού πολέμου που είναι σε εξέλιξη εναντίον της πατρίδας μας και τροφοδοτείται τόσο από την γείτονα εξ ανατολών χώρα, όσο και από εγχώριους και ξένους αξιωματούχους, εχθρούς και «συμμάχους».

Παρά τις επίσημες ρητές διαβεβαιώσεις περί «πλήρους ετοιμότητας» (!) του κρατικού μηχανισμού, είναι πασιφανές ότι πρόκειται περί επίδειξης κυβερνητικής ανικανότητας που αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας, καθώς και πιθανών βίαιων παρεμβάσεων για άλλους είδους εκμετάλλευση των περιοχών που καίγονται.

Μια πρόσφατα επανεκλεγείσα κυβέρνηση ανικάνων, επιχειρεί να πείσει ότι κάνει ότι μπορεί, ρίχνοντας τις ευθύνες στην αόρατη «κλιματική αλλαγή», χωρίς να λέει λέξη γι’ αυτά που έπρεπε να έχει κάνει και δεν έκανε. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η λήψη μέτρων πρόληψης, που είναι  περιορισμένου κόστους, δεν έγινε έγκαιρα πράξη, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει ζημία τεράστιου κόστους.

Οι εγκάθετοι των καλοπληρωμένων ΜΜΕ εφευρίσκουν καθημερινά γελοίες δικαιολογίες, αφενός περί αμέσου κινητοποιήσεως του παντελώς ανοργάνωτου κρατικού μηχανισμού, αφετέρου περί ακραίων δυσμενών καιρικών συνθηκών ένεκα της κλιματικής αλλαγής, για πύρινους καύσωνες «Κλέωνες» και «Χάρους» και άλλες τέτοιες αηδίες, θαρρείς και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα στην ιστορία.

Υπάρχουν ευθύνες! Και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν! Υπάρχουν υπεύθυνοι! Υπάρχουν, από τους εμπρηστές μέχρι και τους πολιτικά ανίκανους, τους ανεπαρκείς, τους αναξιοκρατικά αναρριχηθέντες υπευθύνους.

Οι μόνοι που αξίζουν τον σεβασμό και τα συγχαρητήρια είναι οι απλοί μαχητές της φωτιάς, οι κάτοικοι που υπερασπίζονται τις περιουσίες τους, οι εθελοντές που τρέχουν να βοηθήσουν, οι πυροσβέστες και οι χειριστές των αεροπορικών μέσων, που με κίνδυνο της ζωής τους μάχονται να σώσουν ότι μπορούν.

Φτάνει πια! Όχι άλλοι εμπρησμοί! Όχι άλλες καταστροφές! Όχι άλλη ολιγωρία! Όχι άλλες δικαιολογίες, όχι άλλα ψέματα. Επενδύστε στην πρόληψη, με το απαραίτητο προσωπικό και τα κατάλληλα μέσα. Οργανώστε σωστά και ρεαλιστικά την διαχείριση καταστροφών και κρίσεων. Προστατέψτε την Ελλάδα μας και το λαό της!

Νικόλαος Ταμουρίδης                                                                                        
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ