Ο Ερντογάν ετοιμάζει προκλητική φιέστα στα κατεχόμενα ανήμερα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο!Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από τότε που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άλλαζε τη στάση του μιλώντας για φιλία με την Ελλάδα προκειμένου να διασφαλίσει τα F-16 από τις ΗΠΑ.

Με τις διαπραγματεύσεις να βαίνουν καλώς καθώς οι ΗΠΑ τα «γύρισαν» για την πώληση των μαχητικών, ο Τούρκος πρόεδρος δε χρειάστηκε πολύ ακόμη για νέες προκλήσεις στα Ελληνοτουρκικά.

Τριήμερη περιοδεία έχει κανονισμένη ο Ερντογάν πηγαίνοντας κατά σειρά σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να ολοκληρώσει στα κατεχόμενα της Κύπρου. Στις χώρες της Αραβίας οι Τούρκοι ψάχνουν συμμάχους και επενδύσεις την ώρα που η οικονομία της χώρας τους είναι άκρως προβληματική.

Στα κατεχόμενα όμως και μάλιστα ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν αν όχι να προκαλέσουν αντιδράσεις επιδεικνύοντας τα «κατορθώματά» τους;

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει φιέστα στο παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα όπου θα εγκαινιάσει το νέο terminal του αεροδρομίου. Ποια θα είναι η απάντηση από Ελλάδα μετά τις «φιλικές» κουβέντες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ;

Σίγουρα όχι αυτή των «υποχωρήσεων» πάντως. Οι «υποχωρήσεις» της Ελλάδας όσον αφορά την Τουρκία ειπώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προκαλώντας άμεσα αντιδράσεις στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ο Άκης Σκέρτσος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας αναφορικά με την στάση της προς την Τουρκία.