Τουρκία: Το «καμικάζι» «drone» που κατασκεύασε ειδικά για το Αιγαίο – Ικανό να πλέει και υποθαλάσσια!

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει ένα κάπως φιλικό πρόσωπο προς την Ελλάδα μετά την επανεκλογή του, ωστόσο η Τουρκία δεν σταματά να ενισχύεται αμυντικά, ειδικά απέναντι στη χώρας.

Την ώρα λοιπόν που ο Τούρκος πρόεδρος απαιτεί από εμάς να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά του Αιγαίου -ενώ οι Τούρκοι τα απειλούν- οι γείτονες φτιάχνουν drone «καμικάζι», ικανό να κινηθεί ακόμη και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Δηλαδή ένα πολύ χρήσιμο όπλο για την Τουρκία στο Αιγαίο.

Αυτό τονίζει η εφημερίδα Hurriyet σε ρεπορτάζ της το οποίο τιτλοφορείται ως εξής: «Η Τουρκία κατασκεύασε καμικάζι μη επανδρωμένο σκάφος».

Μέσα το κείμενο σχολιάζει μεταξύ άλλων:« Το drone θα μπορεί να πλήξει τους στόχους με ταχύτητες 60 κόμβων και το εν λόγω σκάφος αυτό θα έχει την ιδιότητα να πλέει και υποθαλάσσια».

Σοκ στην Τουρκία – Ο Ερντογάν μείωσε τις επενδύσεις των χωρών του Κόλπου από 100 δισ. δολάρια σε 50

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η προεδρία μιλούσε για επενδύσεις που εξασφάλισε από τις χώρες του κόλπου ύψους 100 δισ. δολάρια, μέσα σε μια εβδομάδα, ο Ερντογάν μείωσε το ποσό στα 50 δισ. δολάρια.

Αναλυτικά το δελτίο ειδήσεων SOZCU TV αναφέρει: «Η περιοδεία του προέδρου Ερντογάν στις χώρες του Κόλπου παραμένει στην επικαιρότητα. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε αλλά δεν τελείωσαν οι συζητήσεις. Στην αρχή είχαν μιλήσει για επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων. Ενώ ο Ερντογάν αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο μίλησε για συμφωνίες επενδύσεων ύψους 50.7 δισ. δολαρίων».

Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε χθες: «Οι επισκέψεις μας σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα ήταν αποδοτικές και πετυχημένες. Στην περιοδεία μας υπογράψαμε 13 συμφωνίες επενδύσεων που η αξία τους φτάνει τα 50.7 δισεκατομμύρια δολάρια».