Η ναυπήγηση των Gowind το πρώτο βήμα για μελλοντική ναυπήγηση FDI στην ΕλλάδαΜε αμείωτο ενδιαφέρον η Naval Group ενισχύει το αποτύπωμα της στη χώρα μας. Οι Γάλλοι εκτός της ναυπήγησης των κορβετών GOWIND είναι θετικοί και στη προοπτική ναυπήγησης των FDI HN στην Ελλάδα σε περίπτωση που το ΠΝ επιθυμεί να συνεχίσει το πρόγραμμα ναυπηγήσεων των φρεγατών FDI HN.

Ήδη η Naval Group έχει συμφωνία με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για τη ναυπήγηση των κορβετών Gowind ενώ παράλληλα είναι θετικά διακείμενοι και στη
εγχώρια ναυπήγηση των FDI.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γράφοντος η θέση της Naval Group ήταν θετική με γνώμονα ένα πρόγραμμα ναυπηγήσεων φρεγατών FDI. Όπως μας επισήμαναν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά διαθέτουν τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις για μεγάλης κλίμακας ναυπηγικές εργασίες όπως η ναυπήγηση των φρεγατών FDI.

Ταυτοχρόνως η Naval Group έχει αναπτύξει ένα διεθνές πλέγμα ναυπηγικών συνεργασιών επιβεβαιώνοντας πως μπορεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας σε κάθε χώρα ανά την υφήλιο.

Παράλληλα η Naval Group διευρύνει τη συνεργασία της με ελληνικές εταιρίες ως βιομηχανικούς εταίρους αναβαθμίζοντας καταλυτικά την εγχώρια προστιθέμενη αξία στα προγράμματα του ΠΝ. Στα ναυπηγεία της Λοριάν ήδη υπάρχει ένας αριθμός τεχνιτών από την ελληνική εταιρεία Mallionda που συμμετέχουν στη ναυπήγηση των FDI ΗΝ λαμβάνοντας ενεργό μέρος στη ναυπήγηση και διασφαλίζοντας εμπειρία για τη προοπτική ναυπηγήσεων στην Ελλάδα.