Η άμεση και ψύχραιμη επέμβαση Aστυνομικών έσωσε 4χρονοΣύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο 4χρονος είχε επισκεφθεί, μαζί με την οικογένειά του, το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλης Φθιώτιδος στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Την ώρα που το παιδάκι έτρωγε σουβλάκι, του στάθηκε ένα κομματάκι στο λαιμό, με αποτέλεσμα το παιδί να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Αμέσως έτρεξαν να βοηθήσουν διασώστες και γιατροί που βρισκόταν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, ενώ άμεση και ψύχραιμη ήταν και η αντίδραση των αστυνομικών του ΑΤ Καμένων Βούρλων, που με επικεφαλής την Υποδιοικήτρια του Τμήματος Μαριέττα Δεληστάθη, Αστυνόμος Α',  πήραν το παιδάκι και σε ελάχιστο χρόνο, συνοδεία μηχανής και με χρήση σειρήνων, το μετέφεραν με το περιπολικό στο ΚΥ Καμένων Βούρλων, όπου του έβγαλαν το ξένο σώμα και το παιδί κατάφερε να επανέλθει.

Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στο 4χρονο αγοράκι και βοήθησε στο να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια υγείας του παιδιού.