Μεγάλη συμφωνία για την Τουρκία – «Τρίβει τα χέρια του» ο Ερντογάν με αυτό που έγινεΣε μια ιστορική συμφωνία για την αμυντική βιομηχανία της προχώρησε η Τουρκία, που τα βρήκε σε όλα με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βασίλειο.

Όπως έκανε γνωστό η κρατική εταιρεία Saudi Arabian Military Industries (SAMI) το Ριάντ έκλεισε συμφωνία για την αγορά τουρκικών UAVs.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, η συμφωνία με την Baykar Tech θα μεγεθύνει τον ρόλο της SAMI στην υποστήριξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της.

Φυσικά, αυτός που «τρίβει τα χέρια του», είναι ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει επί των ημερών του να συνάπτεται η μεγαλύτερη σύμβαση στην ιστορία για την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτεται από τα ΜΜΕ της Τουρκίας, το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να φθάσει από 5 έως 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, ένα ακόμη κέρδος για την Τουρκία, φαίνεται πως είναι η εξομάλυνση των σχέσεων της με την Σαουδική Αραβία που περνούσαν βαθιά κρίση εδώ και πολλά χρόνια.