Θρίλερ σε τουρκική πτήση! Επιβατικό αεροπλάνο βρέθηκε στον απαγορευμένο εναέριο χώρο της Ουκρανίας-Τρομοκρατήθηκαν οι επιβαίνοντες!Σε θρίλερ εξελίχθηκε μία τουρκική πολιτική πτήση από το Όσλο, αφού οι πιλότοι λέγεται πως αναγκάστηκαν να παρεκκλίνουν από την αρχική πορεία τους, καταλήγοντας στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας!

Σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση της ρωσικής Avia-pro, το αεροπλάνο μίας τουρκικής αεροπορικής εταιρείας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Ιουλίου, ένα τουρκικό πολιτικό επιβατικό αεροπλάνο Airbus A320-200 της αεροπορικής εταιρείας BBN Airlines, σε πτήση από το Όσλο προς την Αττάλεια, αναπάντεχα βρέθηκε εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου. Αυτό ανέφερε αρχικά η υπηρεσία ειδήσεων NRK της Νορβηγίας, επικαλούμενη δεδομένα από την πηγή Flightradar24. Η ρωσική Avia-pro μετέφρασε και μετέδωσε τις πληροφορίες στο δικό της κοινό.

Σύμφωνα με την πηγή, δύο ώρες αφότου απογειώθηκε από το νορβηγικό Όσλο, το αεροπλάνο με επιβαίνοντες τουρίστες παρέκκλινε από την αρχική πορεία του και πέταξε εντός του εναέριου χώρου της Ουκρανίας και συγκεκριμένα πάνω από τα σύνορα των περιοχών Ζακαρπάτσκα και Τσερνίβτσι της χώρας. Έπειτα το αεροπλάνο συνέχισε την πτήση του, αφού βρέθηκε στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.

Επίσημοι της αεροπορικής εταιρείας BBN Airlines έσπευσαν να σχολιάσουν το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας πως η παρέκκλιση από την αρχική πορεία της πτήσης απαιτήθηκε για να αποφευχθεί μία καταιγίδα.

«Έχουμε επίγνωση της ανησυχίας που προκάλεσε αυτό το περιστατικό και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως μετά το ξεκίνημα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, ο εναέριος χώρος της χώρας έκλεισε για πολιτικές πτήσεις. Παρά αυτήν την διεθνή απαγόρευση, περιστατικά αναφορικά με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Ουκρανίας καταγράφονται ανά διαστήματα.

Η Τουρκία Συνεχίζει να Συζητά Εκκένωση των Πλοίων της από την Ουκρανία με την Μόσχα

Σε άλλη είδηση τώρα, την οποία μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, η Τουρκία συνεχίζει να συζητά με την Μόσχα και το Κίεβο την επιστροφή των πλοίων της που βρίσκονται αποκλεισμένα σε λιμάνια της Ουκρανίας, ωστόσο μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει εγγυηθεί τίποτα. Αυτό δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σε συνέντευξή του με το τηλεοπτικό κανάλι A Haber.

«Έχουμε 12 εμπορικά πλοία και έναν ναυτικό γερανό που έχει δεχθεί ζημιά σε ουκρανικά λιμάνια. Έξι από αυτά βρίσκονται αγκυροβολημένα σε λιμάνια που ελέγχονται από την Ουκρανία, συγκεκριμένα στο Νικολάεφ και στο Olvia. Σχεδιάζουμε να επιστρέψουνε. Διαπραγματευόμαστε και με τις δύο πλευρές [Ρωσία και Ουκρανία]. Έχουν εκφράσει θετικότητα για το ζήτημα, ωστόσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις μέχρι στιγμής» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Γκιουλέρ τόνισε πως αρκετά τουρκικά πλοία που είναι αποκλεισμένα στην Χερσώνα συνάντησαν κάποια προβλήματα μετά την κατάρρευση του φράγματος της Καχόβκα τον Ιούνιο.