Το ισραηλινό Ninox 40 είναι πολύ φθηνό και επικίνδυνοΤο ισραηλινό Ninox 40 είναι πολύ φθηνό, πρακτικό και αποτελεσματικό και μπορεί να γίνει και καμικάζι drone.

Η ισραηλινή Spear έφτιαξε το Ninox 40 Micro-tactical Drone System, το οποίο είναι drone ενός χρήστη που μπορεί να αναπτυχθεί χειροκίνητα όταν αυτός βρίσκεται σε κίνηση ή από έναν τυπικό εκτοξευτή χειροβομβίδων.

Το drone έχει περίπου το μέγεθος μιας κανονικής αναδιπλούμενης ομπρέλας, ζυγίζει μόλις 250 γραμμάρια και είναι εξοπλισμένο με μπαταρία κατάλληλη για έως και 40 λεπτά πτήσης.

«Αυτό που μας εκπλήσσει είναι το πόσο γρήγορα το Ninox 40 μπορεί να προσδιορίσει τον προσανατολισμό του σε έναν τρισδιάστατο χώρο και να πετάξει μακριά μόλις αναπτυχθούν οι ρότορες», σημειώνει το mikeshouts.com. «Τα πάντα συμβαίνουν σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Πολύ εντυπωσιακό», τονίζεται.

Το ισραηλινό Spear Ninox 40 Micro είναι πολύ φθηνό και επικίνδυνο
Σύμφωνα με την Spear το Ninox 40 αντέχει σε σκληρά περιβάλλοντα όπως το πεδίο της μάχης, με κάθε σκάφος να διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες ISTAR (Intelligence, Surveillance, Target Acquisition και Reconnaissance), κάμερα ημέρας και νύχτας για βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης και αυτόματη παρακολούθηση.

Το σύστημα υποστηρίζει επίσης ένα δίκτυο πλέγματος για τον έλεγχο πολλαπλών UAS.

«Πιθανότατα δεν θέλετε να δείτε αυτό το drone σε σύγκρουση, επειδή, μπορεί να ενσωματώσει C2, επιτρέποντάς του να χρησιμεύσει ως drone αυτοκτονίας».