«Ραντεβού» στα... τυφλά η νυχτερινή προσνήωση ενός Rafale σε αεροπλανοφόροH προσνήωση ενός μαχητικού σε αεροπλανοφόρο, όπως την έχουμε δει σε βίντεο ή ταινίες του Χόλιγουντ, μοιάζει για τους... κοινούς θνητούς με «άθλο» που πραγματοποιούν καθημερινά άριστα εκπαιδευμένοι πιλότοι.

Ο σεβασμός στο έργο των χειριστών μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, όταν αυτός ο «άθλος» πρέπει να επιτευχθεί υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες, όπως στο βαθύ σκοτάδι της νύχτας.

Για του λόγου το αληθές, η Γαλλική Ναυτική Αεροπορία ανέβασε ένα βίντεο με το πώς φαίνεται από το κόκπιτ ενός Rafale η νυχτερινή προσνήωση σε αεροπλανοφόρο. Όπως γίνεται φανερό, η διαδικασία γίνεται ως επί το πλείστον στα... τυφλά, με «όπλα» του χειριστή τα όργανα και την εμπειρία του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα φώτα του διαδρόμου δεν είναι ορατά παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν οι τροχοί του Rafale αγγίξουν το κατάστρωμα. Εντυπωσιακή είναι και η επιβράδυνση του αεροσκάφους μόλις πιαστεί το ειδικό άγκιστρο στο συρματόσχοινο του αεροπλανοφόρου.

Δείτε το βίντεο (Σημ.: το ύψος του μαχητικού δεξιά, μέσα στον κύκλο· απέναντι αριστερά, η ταχύτητά του):


protothema.gr