Τραγωδία: Πέντε Έλληνες νεκροί στο τροχαίο στη Λιβύη-Τρείς στρατιωτικοί και δύο πολίτες συνοδοίΛιβύη: Τραγωδία χωρίς τέλος για την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή μετά το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε πέντε μέλη της. Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι τραυματίες.

Πέντε είναι τελικά οι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα τρία μέλη ήταν στρατιωτικοί και δύο πολίτες συνοδοί.

Η αρχική πληροφόρηση μετά το τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, ανέφεραν πως οι νεκροί ήταν τρεις και οι αγνοούμενοι δύο, όμως, το πρωί της Δευτέρας (18/9) επιβεβαιώθηκε πως έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε Έλληνες.

Το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, επέστρεψε στην Ελευσίνα ένα ελικόπτερο C-130 το οποίο μετέφερε τους τραυματίες και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Παράλληλα, ένα C-27 επιστρέφει από τη Βεγγάζη μεταφέροντας πίσω στην πατρίδα της σορούς των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.

Η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή αποτελούταν από 19 άτομα, έτσι ώστε να παράσχουν βοήθεια μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που προκάλεσε εκατόμβη νεκρών στη χώρα.

Μετά το τροχαίο δυστύχημα επικράτησε σύγχυση για το τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες, καθώς οι επικοινωνίες στη Λιβύη επί της ουσίας είναι ανύπαρκτες.

Πλέον, στη χώρα επέστρεψαν οι τραυματίες εκ των οποίων κάποιοι είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ πέντε συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους.