Μεταναστευτικό: Έκλεισε την «κάνουλα» στις ροές η Τουρκία – Πόσοι μετανάστες έρχονται πλέον στην ΕλλάδαΜεταναστευτικό: Μειώθηκαν αισθητά οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω θαλάσσης από την αρχή της εβδομάδας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μάλιστα τα στοιχεία των ελληνικών και τουρκικών Αρχών συμφωνούν για τον αριθμό που φτάνουν πλέον καθημερινά στην χώρα μας από τα παράλια της γείτονος. Μάλιστα η τουρκική ακτοφυλακή παρουσιάζει σχεδόν μηδενικά στοιχεία με μετανάστες στα τουρκικά παράλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο η ελληνική ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερα από 700 άτομα σε 48 ώρες, ενώ από την αρχή της εβδομάδας που διανύουμε οι ροές δεν ξεπερνούν τους 100 μετανάστες την ημέρα και σε νησιά πολύ κοντά στην τουρκικές ακτές.

Ίσως αυτή να είναι μια κίνηση καλής από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο των επαφών των δύο ομάδων. Όχι βεβαίως ότι το να έρχονται 100 άτομα καθημερινά (κι αυτά μόνο από τα θαλάσσια σύνορα) είναι λίγα, ωστόσο σε σε σχέση με την… παρέλαση που γινόταν το προηγούμενο διάστημα, κάτι είναι κι αυτό.

Την ίδια ώρα θρίλερ με αρπαγή μεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα.