Τούρκοι: Στόχος οι ελληνικές φρεγάτες με χιλιάδες τουρκικά καμικάζι drone KARGU – Τι λένεΤούρκοι: Στόχος και οι ελληνικές φρεγάτες με τα τουρκικά καμικάζι drone KARGU σημειώνουν Τούρκοι ειδικοί.

«Το UAV KARGU Kamikaze με RF Seeker και Anti-Tank Warhead θα είναι ενοχλητικό για τα εχθρικά πολεμικά πλοία», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της STM Οζγκούρ Γκιουλεριούζ.

Μιλώντας στο τουρκικό SavunmaSanayiST.com, ο Γκιουλεριούζ είπε ότι «το KARGU έχει παραχθεί σε αριθμό μεγαλύτερο από μερικές χιλιάδες» ενώ έχει εξαχθεί σε περισσότερες από δέκα χώρες.

«Υπάρχουν ορισμένες χώρες, που πραγματικά θέλουν να αγοράσουν και να δοκιμάσουν σε μικρές ποσότητες σε συγκεκριμένους αριθμούς, και είμαστε ακόμα σε συζητήσεις με σχεδόν όλες τις χώρες που δίνουμε σε αυτούς τους χαμηλούς αριθμούς. Οι αριθμοί αυξάνονται», τόνισε.

Τούρκοι: Στόχος οι ελληνικές φρεγάτες με χιλιάδες τουρκικά καμικάζι drone KARGU – Τι λένε
Οι Τούρκοι μάλιστα υπογραμμίζει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα KARGU «σε διαφορετικούς τομείς χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του κοπαδιού»

Όπως αναφέρεται η αντιαρματική κεφαλή του KARGU μπορεί να πλήξει και πλοία ενώ ύπως υπογραμμίζεται «στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πλοίο να τυφλωθεί όταν επιτεθείς εκεί από διαφορετικές κατευθύνσεις με ένα KARGU που φέρει πυρομαχικά διάτρησης θωράκισης».

πηγή: geostratigika.gr