Φρεγάτες: Γιατί οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως τα LCS δεν αξίζει να τα αγοράσει κανένας την ώρα που η Ελλάδα τα θέλει για κορβέτεςΦρεγάτες: Γιατί οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως τα LCS δεν γίνεται να τα αγοράσει κανένας – ούτε και η Ελλάδα που τα θέλουν κάποιοι εδώ και χρόνια.

Λάβρος κατά των LCS που εδώ και χρόνια προσπαθούν κάποιοι να… σπρώξουν στην Ελλάδα, εμφανίζεται σε άρθρο του Αμερικανός αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Τομ Ρόγκαν, τα LCS θα έπρεπε να είχαν παροπλιστεί εδώ και χρόνια καθώς «είναι υποοπλισμένα, τερατουργήματα που καταστρέφονται όσο πλέουν».

«Κάθε LCS κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια απλώς για να προσφέρει στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (σ.σ. την Κίνα δλδ) μια καλή ευκαιρία να φτιάξει έναν νέο κοραλλιογενή ύφαλο», σημειώνει ο Ρόγκαν σε άρθρο του στον washingtonexaminer.com.

«Οι προτάσεις ότι τα LCS θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά πεζοναυτών ή την ανάπτυξη drones είναι γελοίες», τονίζει ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτικής, σημειώνντας πως αν τα συγκεκριμένα πλοία βρεθούν σε μία εμπόλεμη ζώνη «τα πληρώματα τους και οι επιβιβασθέντες πεζοναύτες θα ήταν εξαιρετικά ευάλωτοι», καταδικασμένοι «να καούν μέχρι θανάτου ή να πνιγούν».

Φρεγάτες: Γιατί οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως τα LCS δεν αξίζει να τα αγοράσει κανένας την ώρα που η Ελλάδα τα θέλει για κορβέτες
Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει ο Ρόγκαν, ακόμα και το σενάριο που ακούστηκε για χρήση των Littoral Combat Ship για τη μεταφορά drones δεν ευσταθεί, καθώς τα drone «είναι άχρηστα εκτός αν μπορούν να φτάσουν κοντά στη μάχη, κάτι που τα LCS δεν «μπορούν να κάνουν».

Το Ναυτικό το παραδέχεται ανοιχτά την κατάσταση, λέγοντας ότι δεν θα αναπτύξει αυτά τα πλοία κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε πολέμου πάνω στην Ταϊβάν ή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Εντύπωση προκαλεί και η άποψη του αναλυτή ότι η πώληση των LCS σε άλλα έθνη «μπορεί να έχει νόημα, εκτός από το γεγονός ότι αυτά τα έθνη θα μπορούσαν να αγοράσουν πολύ φθηνότερες, καλύτερες εναλλακτικές λύσεις από κράτη που εξακολουθούν να γνωρίζουν πώς να κατασκευάζουν πολεμικά πλοία εγκαίρως και με χαμηλότερο κόστος».

Την ίδια ώρα κάποιοι στην Ελλάδα ακόμα συζητούν το ενδεχόμενο να πάρει η Αθήνα τα Littoral Combat Ship αντί για τις γαλλικές ή ιταλικές κορβέτες.

Άβυσσος η ψυχή…

geostratigika.gr