Άγρια καταδίωξη - Έτρεχε με σχεδόν 200 χλμ την ώρα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμαΣκηνές ''Fast and the Furious'' εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με έναν άντρα να τρέχει έως και με 190 χιλιόμετρα ανά ώρα με το αυτοκίνητο για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, να παραβιάζει ερυθρούς σηματοδότες και να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για αρκετή ώρα, μέχρι, τελικά, να συλληφθεί 50 ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά.

Η άγρια καταδίωξη που θύμισε σκηνές από ταινία δράσης, σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και ο 40χρονος οδηγός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με τριετή αναστολή. Η υπόθεση έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το οποίο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για μικροποσότητες που βρέθηκαν στο όχημά του.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), η καταδίωξη ξεκίνησε από την περιοχή της Πολίχνης, όταν οι αστυνομικοί έκριναν ύποπτο το όχημα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Στη «θέα» των αστυνομικών ο 40χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο, ενώ στην προσπάθειά του πέρασε πολλές φορές στο αντίθετο ρεύμα και «έκαψε» τους ερυθρούς σηματοδότες, με κίνδυνο να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Από την περιοχή της Πολίχνης βγήκε στην οδό Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Δερβένι και από εκεί μέσω της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Καβάλας έφτασε έως το χωριό Στίβος, το οποίο βρίσκεται σχεδόν 50 χιλιόμετρα μακριά, μέχρι να εγκαταλείψει το όχημα και να συλληφθεί. Σε όλη τη διάρκεια της τρελής πορείας, δε συμμορφώθηκε στα σήματα των αστυνομικών και παραβίαζε διαρκώς τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ σταμάτησε μόνο όταν κατάλαβε ότι δε μπορεί να διαφύγει της σύλληψης αφού τον ακολουθούσαν επτά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

«Περνούσε κόκκινα, τραβούσε χειρόφρενα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, έτρεχε μέχρι και με 190 χιλιόμετρα ανά ώρα σε όλη τη διαδρομή, οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει τον έλεγχο. Στην οδό Λαγκαδά υπήρχε κίνηση και θα μπορούσε να είχε χτυπήσει άτομα. Μετά το χωριό Στίβος τον προσεγγίσαμε και κατάλαβε ότι ήταν αδύνατον να ξεφύγει. Η καταδίωξη ξεκίνησε με ένα περιπολικό και στο τέλος συμμετείχαν επτά. Μόλις σταμάτησε το αυτοκίνητο άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Χτύπησε με τα χέρια τους αστυνομικούς όμως τον συλλάβαμε. Αυτό που μας είπε είναι ότι είχε περάσει πρόσφατα αυτόφωρο και δεν ήθελε να ξανά περάσει», κατέθεσε ο αστυνομικός στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι κατά τον έλεγχο εντόπισαν σε μια τσάντα μικροποσότητα κάνναβης που είχε ο 40χρονος για προσωπική χρήση.

«Σταμάτησα γιατί ήταν πολλοί»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε όσα κατέθεσε ο αστυνομικός και θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, επισημαίνοντας ότι είναι πρώην χρήστης ναρκωτικών ουσιών και εκείνη την ημέρα ήταν υπό την επήρεια.

«Φοβήθηκα όταν είδα τους αστυνομικούς κοντά μου και αποφάσισα να φύγω. Ήταν λάθος, το μετανιώνω και ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη και την επιείκεια σας. Αποδέχομαι όσα είπε ο αστυνομικός για τον τρόπο που οδηγούσα. Παραδόθηκα γιατί ήταν πάρα πολλοί αυτοί που με κυνηγούσαν», είπε στην απολογία του.

protothema.gr