Στρατός Ξηράς: Επιχειρησιακή Εκπαίδευση της 79 Ανώτερης Διοίκηση Ταγμάτων ΕθνοφυλακήςΕπιχειρησιακή εκπαίδευση των μονάδων της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) «Μυκάλη», κατά την οποία εξετάστηκε σημαντικός αριθμός αντικειμένων, όπως ασκήσεις ετοιμότητας και συναγερμού, έλεγχος λειτουργικότητας των μέσων και ενεργοποίηση οπλικών συστημάτων πραγματοποιήθηκε από 17 έως 18 Οκτωβρίου.

‘Οπως ανακοινώθηκε, τις δραστηριότητες του σχηματισμού παρακολούθησε  ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «Μυκάλη», διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και ηθικού του προσωπικού.

Επιπρόσθετα, επισκέφθηκε μονάδες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, την Διοίκηση ‘Αμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας, τα επιτηρητικά φυλάκια στις νήσους Αγαθονήσι και Φούρνους καθώς και το φυλάκιο «Ψιλλής ‘Αμμου».

Ο αρχηγός απευθυνόμενος στο προσωπικό του σχηματισμού  επισήμανε ότι απαιτείται συνεχής ρεαλιστική εκπαίδευση για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής του.

Τέλος, έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση και συνεχάρη το προσωπικό για το έργο το οποίο επιτελεί.