Φρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε – Θα έχουν ECM και θα είναι… διαστημικόΦρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε διάφοροι πως δεν θα έχουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου – Θα έχουν ECM και θα είναι… διαστημικό.

Πολλά γράφονται για τις νέες ελληνικές φρεγάτες Belharra, η πρώτη εκ των οποίων (3+1) που αγόρασε η Ελλάδα από τη Naval Group καθελκύθηκε την Τετάρτη.

Η ΚΙΜΩΝ είναι η πρώτη νέα φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εδώ και 25 χρόνια και ήδη, μετά την απόφαση για την αγορά των γαλλικών φρεγατών άρχισε η… παραπληροφόρηση.

Η ίδια παραπληροφόρηση συνεχίστηκε και κατά την καθέλκυση της ΚΙΜΩΝ, με διάφορα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για έλλειψη συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου από τις FDI.

Φρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε – Θα έχουν ECM και θα είναι… διαστημικό
Ό, τι και να διαβάζετε, το geostratigika σημειώνει το αυτονόητο. Οι Γάλλοι δεν υπήρχε περίπτωση να μετέφεραν κρίσιμη γαλλική τεχνολογία με το… καλημέρα στην Αθήνα.

Όμως οι νέες ελληνικές φρεγάτες αλλά και οι γαλλικές κορβέτες, αν τελικά αγοραστούν οι Gowind, φυσικά και θα έχουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Θα είναι ίσως κάποια συστήματα ECM εξαγωγικής διαμόρφωσης (σ.σ. αν και κάποιες πηγές σημειώνουν πως θα είναι τα ίδια με των γαλλικών).

Απλά να… σημειωθεί πως τα δημοσιεύματα περί ελλείμματος ECM στις νέες ελληνικές φρεγάτες έκαναν από τις πρώτες μέρες την εμφάνισή τους και στον τουρκικό αμυντικό τύπο.

Τι να έγραφαν δηλαδή οι Τούρκοι; Θα μας διαλύσει στον ηλεκτρονικό πόλεμο η Ελλάδα; Και δυστυχώς αυτά τα δημοσιεύματα υιοθετούνται και από… ελληνικές πένες.