Φρεγάτες: Προσπαθούν να κάνουν μόνοι τους τα ραντάρ των πλοίων τους οι Τούρκοι – Η παρολίγο σχέση με την ΕλλάδαΦρεγάτες: Προσπαθούν να κάνουν μόνοι τους τα ραντάρ των πλοίων τους οι Τούρκοι ενώ υπάρχει έντονη η πιθανότητα να παίρνουν τεχνολογία Β’ κατηγορίας.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να πάρουν τεχνολογία για να κατασκευάσουν μόνοι τους τα ραντάρ των νέων τουρκικών φρεγατών.

Πρόκειται για τα Cenk-S που χρησιμοποιεί η τουρκική κλάση φρεγατών Κωνσταντινούπολη και είναι η τουρκική έκδοχη του Smart S, το οποίο θα αντικαταστήσει.

Φρεγάτες: Προσπαθούν να κάνουν μόνοι τους τα ραντάρ των πλοίων τους οι Τούρκοι
Αν σας θυμίζει κάτι το Smart S, πρόκειται για το ραντάρ που είχαν οι ολλανδικές φρεγάτες SIGMA της Damen, οι οποίες τελικά έχασαν πάνω στο νήμα από τις γαλλικές Belharra.

Δηλαδή ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες, αν τελικά πέρναμε τις SIGMA θα είχαν τα ίδια ραντάρ. Ή σχεδόν τα ίδια, αφού θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αναφορικά με την μεταφορά τεχνολογίας οι χώρες διαλέγουν υποδεέστερη τεχνολογία για τις εξαγωγικές τους μονάδες ή για την μεταφορά τεχνολογίας στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί πως το Sea Fire, το οποιο είναι το ραντάρ των ελληνικων φρεγατών, εντοπίζει και να παρακολουθεί έως και 800 στόχους ταυτόχρονα σε όλο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.