Χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί η Τουρκία! Επίθεση στο Ισραηλινό προξενείο της Πόλης για τα γεγονότα στην ΓάζαΤο αίσθημα αντισημιτισμού και αντιαμερικανισμού γιγαντώνεται

Εκρηκτική η κατάσταση στην Τουρκία με τα όσα διαδραματίζονται στην Γάζα με το αίσθημα  αντισημιτισμού και αντιαμερικανισμού να γιγαντώνεται. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα,  από την οποία υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Το Πρωθυπουργικό Γραφείο του Ισραήλ καλεί αυτή την ώρα, όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα, καθώς ο συναγερμός για τρομοκρατία αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στον κόσμο μετά τη σφαγή: «Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής θηριωδία», σημείωσε.

Παράλληλα, τουρκικές ΜΚΟ και πολιτικά κόμματα καλούν τα μέλη τους να διαδηλώσουν στις 22:30 στην ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα . Επίσης, μεγάλο πλήθος αναμένεται να διαδηλώσει και στο κάλεσμα που έχει γίνει για πορεία προς το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 23:00.

Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση από οργισμένο τουρκικό όχλο που δέχτηκε χθες βράδυ το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκικά πλήθη μπροστά από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα «Τουρκικά στρατεύματα στη Γάζα» και «Χαίρε στη Χαμάς». Το Ισραήλ προειδοποιεί τους πολίτες ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν επιθέσεις αντιποίνων στην Τουρκία και να φύγουν αμέσως.

Παράλληλα  η αμερικανική πρεσβεία στα Άδανα δέχτηκε επίθεση με πυροτεχνήματα και πέτρες από διαδηλωτές υπέρ της Χαμάς που φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ».. Επίθεση δέχτηκε και η αλυσίδα φαγητού Mac Donalds 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ εξέδωσε χθες βράδυ προειδοποίηση στους ισραηλινούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία και το Μαρόκο, επικαλούμενο φόβους ότι οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες θα γίνουν στόχοι.