«Φάκελος Bellhara»: Η Φρεγάτα Κίμων απέκτησε «digital νοημοσύνη» – Τοποθετήθηκε το έξυπνο κατάρτι (Βίντεο)Στην τελική φάση της κατασκευής της βρίσκεται η φρεγάτα «Κίμων» (τύπου Belharra). Η φρεγάτα κατασκευάζεται για λογαριασμό του  Πολεμικό Ναυτικό στο Λοριέντ της Γαλλίας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Αυτές τις μέρες τοποθετήθηκε το «κατάρτι», δηλαδή ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων με την ονομασία PSIM (THE PANORAMIC SENSORS AND INTELLIGENCE MODULE).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το PSIM (Panoramic Sensors and Intelligence Module) ξεπερνά τα 40 μέτρα σε ύψος και φθάνει σε βάρος τους 150 τόνους.

Στον ιστό βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το κέντρο μάχης με το σύστημα CMS SETIS και το Sea Fire, το πρώτο ψηφιακό ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών που επιτρέπει τον εντοπισμό και την ταυτόχρονη διαχείριση δεκάδων στόχων σε ζώνη 300 χιλιομέτρων με κάλυψη 360 μοιρών.

Η φρεγάτα «Κίμων» αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές συστημάτων εν όρμω και στη συνέχεια εν πλω, στις αρχές του 2024. Η παράδοση του πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό τοποθετείται χρονικά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025, και θα ακολουθήσουν οι φρεγάτες «Νέαρχος» και «Φορμίων».

Τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας  «Κίμων»
Η φρεγάτα «Κίμων» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Tο PSIM συγκεκριμένα, ύψους 40 μέτρων, βάρους 150 τόνων και τοποθέτησης 60 κεραιών(antennas) ενσωματώνει:

Ψηφιακό Σύστημα Μάχης
Το PSIM ενσωματώνει ολόκληρη τη νοημοσύνη του συστήματος

Αισθητήρες, δυνατότητες υπολογισμών, κέντρο δεδομένων, κονσόλες πολλαπλών λειτουργιών για τη διεξαγωγή όλων των τομέων πολεμικών επιχειρήσεων .
IFF: Η νέα γενιά 4 σταθερών πάνελ ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων

OPTRONIC SENSORS: Πανοραμική οπτική επιτήρηση και αναγνώριση νύχτας και ημέρας, βελτιστοποιημένο για ασύμμετρο πόλεμο.

Μόνιμη επιτήρηση και παρακολούθηση 360ο
Η αρχιτεκτονική και οι αισθητήρες PSIM επιτρέπουν:
 -Την επιτήρηση και αναγνώριση αερομεταφερόμενων ή θαλάσσιων στρατιωτικών ή πολιτικών σκαφών, φίλιων η εχθρικών
-Η ικανότητα καταπολέμησης επιφανειακών ή ασύμμετρων απειλών

SEA FIRE RADARS: Η νέα γενιά 4 σταθερών πάνελ AESA, 40 πολλαπλών λειτουργιών, εξ ολοκλήρου ψηφιακό και αρθρωτό.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΑΧΗΣ: Το κέντρο ελέγχου όπλων, αισθητήρων, συστημάτων επικοινωνίας και ηλεκτρονικού πολέμου.newpost.gr/