Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Χεζμπολάχ και το Ιράν ότι είναι έτοιμες να δράσουν – Το μήνυμα δόθηκε στην ΤουρκίαΙσραήλ: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Χεζμπολάχ και το Ιράν ότι είναι έτοιμες να δράσουν ενώ σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιούν οι New York Times, το μήνυμα δόθηκε από την Τουρκία.

«Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τόσο τη Χεζμπολάχ όσο και το Ιράν ότι είναι έτοιμες να ενεργήσουν στρατιωτικά εναντίον τους εάν κλιμακώσουν τη σύγκρουση με το Ισραήλ, δεδομένου του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα», αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τους timesofisrael.com, το «μήνυμα έχει μεταφερθεί στην τρομοκρατική ομάδα και στην Ισλαμική Δημοκρατία μέσω των εταίρων τους στην περιοχή, μεταξύ αυτών και η Τουρκία», αναφέρει η έκθεση.

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Χεζμπολάχ και το Ιράν ότι είναι έτοιμες να δράσουν – Το μήνυμα δόθηκε στην Τουρκία

Η Ουάσιγκτον έχει μετακινήσει ομάδες αεροπλανοφόρων στη Μέση Ανατολή καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχουν «έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους περιφερειακούς παράγοντες να μείνουν έξω από τον πόλεμο της Γάζας», τονίζεται.

Οι ΗΠΑ έστειλαν ένα από τα πυρηνικά τους υποβρύχια στις ακτές του Ισραήλ
Tην ίδια ώρα, οι ΗΠΑ έστειλαν ένα από τα πυρηνικά τους υποβρύχια στις ακτές του Ισραήλ το οποίο είναι οπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο υποβρύχιο του Αμερικανικού ναυτικού ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν νωρίτερα στην περιοχή και δυο αεροπλανοφόρα.

Το μήκους 170 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων υποβρύχιο κλάσης Οχάιο, έχει βύθισμα 10,8 μέτρα, ταχύτητα 12 κόμβους στην επιφάνεια και 20 κάτω από το νερό, εκτόπισαμα 18.750 τόνους βυθισμένο και μπορεί να επιχειρεί σε μέγιστο βάθος 240 μέτρων, σημειώνει το τουρκικό haberler.com.